meta med flere jobbkutt i 2023 hevder ft
Metas mellomledere har ikke budsjetter å forholde seg til, og kan derfor ikke sette i gang arbeid heter det fra interne kilder Financial Times har snakket med.

Annonse


“Får betalt for ikke å jobbe”

Meta planlegger visstnok å sparke enda flere etter det i november i fjor ble kjent 11 000 må gå.

Det kommer trolig flere jobb-kutt

“Av 87 000 medarbeidere har Meta valgt å kvitte seg med hele 11 000 av dem (13 prosent),” meldte vi den gang.

Nå viser det seg, per en rapport fra Financial Times, at de ikke er ferdige med å kvitte seg med medarbeidere. Satsingen på VR har ikke lønt seg, enda, og som mange andre ansatte de mange under covid.

Nå er disse tidene forbi og inflasjonen i USA et faktum – som mange andre selskap er de nødt til å kutte utgifter.

Annonse


“Får betalt for ikke å jobbe”

Per Financial Times har selskapet utsatt å signere under på budsjetter fordi det er flere team som forventer å måtte kutte jobber.

Dette medfører også at disse teamene ikke får gjort den jobben sin rett og slett fordi sjefene ikke kan planlegge uten budsjetter å forholde seg til.

Så ille skal det være at arbeid som kun skal ta et par dager å få godkjent, nå tar en måned – dette inkluderer VR og markedsføring, to viktige brikker for selskapet.

Meta har ikke kommentert saken

Meta-sjef Meta Zuckerberg har tidligere uttalt at 2023 er et effektiviserings-år, men fra en anonym medarbeider FT har snakket med, er situasjonen langt fra effektiv: “Folk får betalt for å ikke jobbe.”

Meta har ikke kommentert saken.