ny cybertruck beta med stor visker
Teslas nyeste Cybertruck beta-modell har en gigantisk visker. Bilde: @greggertruck/Twitter

Annonse


Den er jo gigantisk!

Nå som Tesla nærmer seg lansering av Cybertruck vil det dukke opp flere observasjoner av bilen når den testkjøres utenfor Teslas fabrikker.

Det motsatte av usynlige lasere

Design-detaljer har endret seg mye i løpet av årene siden introduksjonen av offroad SUV-en vinteren 2019. Det var til og med snakk om å utstyre den spesielle bilen med laserstråler i stedet for vindusviskere i september 2021:

“En laser kan brenne bort vann og smuss fra glassoverflater. Metoden kan brukes til å utvikle en laserbasert vindusvisker for biler – og det er nettopp hva United States Patent and Trademark Office har gitt Tesla patent på. Ifølge Teslas idéutklekkere kan prosessen også utvikles til bruk på solcelleanlegg og til rengjøring av takflater. Patentet beskriver laserrengjøring av smuss som har samlet seg på bilvinduer og solcellepaneler ved hjelp av en pulserende laser som sender ut energirikt lys i begrensede tidsrom.”

Dæven, sjekk den ut nå

Vi hørte ikke noe mer om dette etter sensommeren for to år siden, og det med god grunn, for det nyeste bildet av Cybertruck avslører en massiv vindusvisker.

Annonse


Så stor er den at det ser komisk ut.

Det er visst ikke bare det at vinduene skal være skuddsikre, men viskerne ser også ut til å tåle mye hjuling – kan de viske bort digre steiner?

Electrek omtaler viskeren som et “mordvåpen.” Bilde: @greggertruck/Twitter

Dette er også endret

Electric tror dette er en oppgradert beta-prototype “fordi som bilen som ble observert forrige uke, så er den utstyrt med de nye trekantede sidespeilene som ikke var på tidligere prototyper.”

I tillegg har bilen visstnok lavere grunnklarering enn tidligere (vi regner med demperne kan justeres som Model X?), mens de futurisitske frontlyktene er på plass.

Angående lanseringen, som vi meldte 26. januar i år:

“Tesla-sjef Elon Musk bekrefter at selskapet ikke rekker dette målet heller, så nå er masse-produksjonen er planlagt for 2024. Cybertruck ble først avslørt november 2019.

Musk mener likevel at Tesla vil kunne klare å produsere Cybertrucks i år, men noen masse-produksjon er det altså ikke snakk om. 

Da regner vi med det er test-produksjoner av den endelige bilen med det ferdige produksjonsutstyret, Tesla håper på.”

Annonse