Vindusviskerne erstattes med laserstråler på Cybertruck?

Annonse


Teslas laservindusviskere brenner regndråpene

Tesla har nylig tatt patent på en prosess som brenner regndråpene vekk med laser istedenfor å viske dem bort. 

Laseren gjør bilvinduet rent uten å trenge inn i glasset

En laser kan brenne bort vann og smuss fra glassoverflater. Metoden kan brukes til å utvikle en laserbasert vindusvisker for biler – og det er nettopp hva United States Patent and Trademark Office har gitt Tesla patent på. Ifølge Teslas idéutklekkere kan prosessen også utvikles til bruk på solcelleanlegg og til rengjøring av takflater.

Tesla søkte i mai 2019 og denne uken ble selskapet tildelt patent nummer 11 110 896 av USAs patentkontor. 

Pulserende energirikt lys

Patentet beskriver laserrengjøring av smuss som har samlet seg på bilvinduer og solcellepaneler ved hjelp av en pulserende laser som sender ut energirikt lys i begrensede tidsrom.

Annonse


Rensesystemet har en optisk enhet som bestråler et område på et glassobjekt i kjøretøyet med laser, en smuss-detektor og en kontrollkrets. Kontrollkretsen styrer laserstrålens eksponeringsnivå og dybde så den ikke trenger inn i glasset som skal rengjøres.

Cybertruck med laserviskere?

Prototypene av Teslas Cybertruck som er planlagt å komme i 2022, hadde ikke tradisjonelle vindusviskere – og noen kommentatorer har skumlet om andre konsepter. Laserviskere er en mulig løsning og det interessante ved det er at de kan mer enn bare å fjerne vann. For terrenggående kjøretøyer er det et interessant salgsargument.

Tesla har ikke kommentert hva patentet innebærer. At de sitter med det garanterer heller ikke at det blir tatt i bruk, men med det kan vi si at Tesla ligger et hestehode foran konkurrentene innen vinduspussing.

Annonse