jeep avenger 2023
Jeep Avenger lanseres i Norge i sommer.

Annonse


Norske priser avslørt

Som lovt september i fjor er Jeep endelig klare til å avsløre priser for sin Avenger.

Fra 328 900 kroner

La oss gå rett til poenget (alle priser eks. frakt og levering):

  • Jeep Avenger Longitude: 328 900 kroner
  • Jeep Avenger Altitude: 358 900 kroner
  • Jeep Avenger Summit: 378 900 kroner

Leveransene til til produsentene skjer “nærmere sommeren,” per pressemeldingen.

Med en lengde på litt over fire meter, er Jeep Avenger en kompakt SUV som posisjonerer seg i det raskt voksende B-SUV-segmentet.

Jeep

Rekkevidden er målt opp til 400 km med en “helt ny 400-volts elektrisk motor med 156 hestekrefter (115 kilowatt) og 260 Newtonmeter dreiemoment som henter energien fra et 54 kWh batteri,” per pressemeldingen.

Annonse


Mange kjøremodus

– Vår nye Jeep Avenger representerer et viktig vendepunkt for merket, og er den første av en portefølje av helt nye elektriske Jeep-modeller som blir introdusert i Europa. Bilen er skreddersydd for det norske markedet, med egenskaper som bringer noe helt nytt inn i denne klassen, sier Shant Håndstad, merkesjef for Jeep hos Bertel O. Steen.

Med en angrepsvinkel på 20 grader, og en utkjøringsvinkel på 32 grader, har den ikke bare bedre forutsetninger for å ta deg helt opp til hytta, men det er også svært nyttig i byen for å forsere en brøytekant, eller opp en bratt parkeringsrampe.

Jeep

Som alle andre biler kan man velge mellom en rekke kjøremodus som normal, eco og sport, men det er også ny vri for Avenger: snø-modus og mer:

«Snow» gir maksimal trekkraft på isete veier eller stier, «Mud» gir deg enestående grep på gjørmete hytteveier, mens «Sand» gir deg ekstra grep på løst underlag.

Skjerm og bagasjerom

“En stor skjerm foran føreren kompletteres med en 10.,25 tommer stor berøringsskjerm, godt synlig for både fører og passasjerer. Interiøret i Jeep Avenger er tilpasset aktiv bruk, og totalt har fører og passasjerer tilgang på 34 liter med oppbevaringsplass – over dobbelt så mye som det som er vanlig i dette segmentet.”

Bagasjerommet er på 355 liter. Innlastingshøyden beskrives som lav, og kan åpnes uten å måtte bruke hendene. Ifølge Jeep er dette “ikke er vanlig i segmentet.”

Annonse