iphone 14
iPhone 14-serien mangler "Dynamic Island" A16, det beste kamera-systemet og har kun 60Hz-skjerm. Bilde: Apple

Annonse


iPhone 15 får ikke dette heller

Antenne-systemet til iPhone 15 er interessant nok avslørt, og det kan se ut til at vi må glemme WiFi 6E. Derfor får heller ikke annet enn iPhone 15 Pro 6GHz-båndet for kjappere overføring.

Pro og Pro Max skiller også lag

Det er også informasjon som tyder i retning på at kun Pro-modellene får den nye A17-brikken, akkurat som kun iPhone 14 Pro og Pro Max har A16.

Dette er ikke noen overraskelse.

Mer overraskende er det at Apple har tenkt å installere WiFi 6E-brikker kun for iPhone 15 Pro og Pro Max.

Annonse


Det høres rart ut, men…

En ting er å begrense CPU- og GPU-ytelse i veldig avanserte brikker, noe annet er en helt grunnleggende brikke som har én funksjon. På den måten er det litt overraskende.

WiFi 6E er foreløpig kun å finne i MacBook Pro M2 og Mac mini M2.

Fordelen med den oppgraderte WiFi-teknologien er implementeringen av en ny 6GHz-kanal slik at det er totalt er tre. 5GHz og 2,4GHz er som alltid på plass.

… det er nærmest garantert

Om det viser seg at Apple gjør dette (MacRumors har sett mer informasjon som peker i den retning), vil de kanskje markedsføre kjappere overføring av store medie-filer tatt opp med iPhone 15 Pro Max, som jo ryktes å få langt bedre zoom.

Det er allerede ryktet at Apple dropper utviklingen av sin egen WiFi-brikke. I stedet er fokuset nye og superkjappe 3 nm-brikker for beder CPU- og GPU-ytelse.

Det er allerede lekket at Apple rotet til det som skulle være litt av en GPU-revolusjon.

Annonse