windows 7
I dag får ingen, selv ikke de som betaler ekstra for det, flere sikkerhetsoppdateringer for Windows 7 og 8.1. Dog, det finnes ikke-offisielle løsniniger for de som nekter Windows 10 og 11.

Annonse


Nå er det helt slutt

“Extended security update” er siste mulighet for kunder som må kjøre eldre Windows-OS.

Dette ble varslet for fem år siden

Men i dag er det slutt på “ESU”-støtten for både Windows 7 og Windows 8.1.

Det innebærer at ingen av disse OS-ene, selv for kunder som har “ESU”, får sikkerhetsoppdateringer.

Microsoft varslet avsluttet støtte allerede i 2018 – den gang meldte vi:

“Selv om støtten avsluttes 2020 er det ikke helt over for bedrifter som ønsker å benytte seg av Windows 7 noen år ekstra. Microsoft annonserer nemlig enda en utvidelse til 2023, kalt Extended Security Updates (ESU).

Annonse


Windows 7 Professional- og Enterprise-kunder med volumlisensiering kan velge å betale – per enhet – for utvidet støtte for operativsystemet fra til januar 2023.basert på en pris per enhet. Disse brukerne vil også motta støtte for Office 365 til den aktuelle datoen i 2023. Det er ikke kjent hva det vil koste å få oppdateringer til Windows 7.

Microsoft opplyser at prisen vil stige hvert år fra 2020 til ESU avsluttes tidlig 2023, noe selskapet håper skal få flere over til Windows 10 slik at ikke lenger behøver å vedlikeholde eldre operativsystemer.”

Om man ikke ønsker å oppgradere til Windows 11, og det kan det være mange grunner til, så er Windows 10 en mulighet, eventuelt kan installere oppdateringer fra ikke-offisielle kilder som “0Patch”.

Hvorfor fikk Windows 7 dette i september?

Samtidig som all støtte opphører i dag, har Microsoft absurd nok brukt tid å aktivere ekte UEFI og Secure Boot til Windows 7.

Secure Boot ble introdusert i Windows 8 og Microsoft aktiverte det i en september-oppdatering til Windows 7, men nevnte ingenting før nå.

Brukere som har testet UEFI og Secure Boot opplever uansett at maskinene stopper på oppstartslogoen grunnet mangel på oppdaterte vga.sys og vgapnp.sys-drivere.

Annonse