dashboardet til en polestar
Polestar 2-eiere kan, først i USA, fjernstyre visse funksjoner som varme med Google Assistant og Polestar 3 får HD-kart fra Google for forbedret autopilot og selvkjøring.

Annonse


Polestar får fjernstyring og HD-kart for selvkjøring

Googles nye høyoppløselige kart debuterer i Polestar 3. Selskapet skal også lansere fjernstyring for Polestar 2, først i USA, deretter i andre regioner.

Viktig for fremtidig selvkjøring

Polestar 3 planlegges å være første bil på markedet med Googles nye høyoppløselige kart – som er svært nøyaktig med detaljrik og oppdatert vei-informasjon.

Kartet lar Polestar benytte bilens sensorer i kombinasjon med Googles lokaliseringsdata, som er presise helt ned til kjørefeltnivå, til å støtte førerassistansefunksjoner som Pilot Assist, samt fremtidig selvkjøring,” forklarer selskapet i pressemeldingen.

Også var det kartene som omtales som “HD kart” og med ekstra høyt detaljnivå som “forbedrer identifiseringen av kjørefeltmarkeringer, veiskilt og andre lokaliseringsobjekter, og er essensiell teknologi for assistert kjøring,” per Polestar.

Annonse


Polestar 3.

Styr Polestar 2 med Google Assistant

En ny funksjon til Polestar 2-eiere kan fjernstyre bilen. Funksjonene kommer til USA først, og det avsløres ingen dato for lanseringen.

Man vil kunne forvarme kupéen, sjekke batteriet og åpne dørene fra kompatible Google Assistant-enheter.

Polestar 2. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse