appleappstoreåpnesforalleapper
Apple skal åpne opp for apper utenfor App Store neste år fra og med iOS 17, men nøyaktig hvordan det skal foregå er ukjent. Dette er langt fra den eneste endringen Apple nå må ta stilling til før EUs nye digital-lov aktiveres i 2024.

Annonse


Apple tvinges til dramatiske iPhone-endringer neste år, og du vil elske det

Bloombergs Mark Gurman sier at fra og med iOS 17 neste år så vil Apple åpne opp for apper som ikke kommer fra App Store.

Giga-endring vil endre iPhone

Endringen må til for å føye seg etter EUs nye digital-lovverk vi har skrevet om flere ganger tidligere.

Ikke bare vil iOS 17 tilby mulighet for å installere alle typer apper, og ikke bare de som er godkjente av Apple, men EUs lovverk sier også at meldingssystemer må fungere på tvers av hverandre. Det betyr at Apple kanskje må åpne iMessage eller bli med Google på RCS. Apple har visstnok ikke bestemt seg enda.

Last ned iOS 16.2 med kontroversiell iPhone-endring

Apple har satt store ressurser på jobben

Det er foreløpig ukjent nøyaktig hvordan Apple skal løse dette med sikkerhet, men det er mulig de krever inspeksjon av hver app og at dette vil koste utvikleren noe, om enn kanskje ikke like mye som opp til 30 prosent som med App Store. Det er også snakk om alternative app-butikker.

Annonse


Uansett vil appene måtte inspiseres slik at iOS kan verifisere at appen ikke tukler der den ikke skal i systemet.

Alle ringvirkningene er foreløpig uklare

Engadget tror at som følge av loven, så kan andre plattformer og tjenester også måttet låses opp, dette inkluderer NFC, kamera-teknologi og apper som Apple Wallet og Pay der NFC jo er direkte relatert. Det er også en mulighet at Appel vil måtte åpne opp for Tile i Hvor er?-appen.

Apple skal ha satt i gang store ressurser for å få til endringene, med meldinger fra medarbeidere som har snakket med Bloomberg om at andre funksjoner kan måtte bli utsatt for at Apple skal rekke å nå EUs krav innen 2024.

Hva Apple velger å gjøre får vi på WWDC 2023 som tradisjonelt holdes tidlig i juni.

Annonse