testavnanoleaflines
Nanoleaf har denne gangen prøvd seg på lyspinner, og de lykkes. Alle bilder: Andreas Foxen Haldorsen

Annonse


TEST: Se hva vi gjorde med veggen vår – Nanoleaf Lines

ITavisen har tidligere testet Nanoleaf sine lystriangler. Vi likte dem kjempegodt.

Nå er spørsmålet om Nanoleaf har evnet å utviklet nok et produkt som kan være verdt å henge på veggen?

Dette er den store forskjellen

Produktet har fått det klingende navnet Nanoleaf Lines. I motsetning til til tidligere, har selskapet nå valgt å gå for en mer endimensjonal form.

Konseptet er enkelt; Nanoleaf Lines er i praksis lyspinner med LED-dioder som lyser mot overflaten der de er hengt opp.

Annonse


Diodene peker med andre ord ikke ut i rommet, men mot veggen. For Nanoleaf innebærer dette noe nytt, da deres smartlysplater i hovedsak lyser utover.

Enkel montering

Lyspinnene er enkle å montere, og man velger selv hvilket oppsett man ønsker.

Pinnene festes til ankre som igjen er festet til veggen ved hjelp av dobbeltsidig teip. Teipen er av den typen som lar seg dra av veggen uten at det blir hengende igjen teiprester (som Tesa powerstrips).

Det er derfor relativt uproblematisk å flytte lysinstallasjonen, men dette fordrer naturlig nok at man går til anskaffelse av nye teipbiter. Jeg skulle gjerne sett at det ble lagt ved hvert fall ett ekstra sett med teipbiter.

Jeg installerte lyspinnene på en helt ordinær glatt gipsvegg. Følgelig er jeg usikker på hvor godt teipen holder fast i overflater som er mindre glatte, men ifølge Nanoleaf selv, skal dette være uproblematisk.

Det skal også gå fint å montere lyspinnene fast i tapetbelagte vegger.

Da lysdiodene peker innover mot veggen, tenker jeg uansett at det vil være fordelaktig om veggen er hvit, da hvitt naturlig nok reflekterer mest lys.

God lys-styrke

Når det kommer til lysstyrken kan jeg umiddelbart fastslå at dette later til å være blant Nanoleafs mest lyssterke produkter. Imidlertid er nok ikke poenget med disse lysene å overta rollen til f.eks. spotter i taket. 

Nanoleafs smartlys brukes nok i de aller fleste sammenhenger som pyntelys, og Nanoleaf Lines er i så tilfelle ikke noe unntak.

Som de fleste andre av Nanoleafs produkter, så kan disse lyspinnene lyse i alle regnbuens farger. Man kan sette pinnene til å vise en eller flere faste farger, men man kan også legge inn dynamiske innstillinger. Herunder kan man blant annet sette lyset til å imitere lyset til en vedovn, eller man kan sette dem til rullere mellom alle tenkelige farger.

I sentralen til Nanoleaf Lines er det også en mikrofon, og denne reagerer på musikk. Følgelig er det også mulig å stille inn lyspinnene til å lyse/blinke i takt med musikken.

Kan brukes som “ambilight” med PC-en

Nytt siden forrige gang vi testet et produkt fra Nanoleaf, er at de nå har gitt ut programvare til PC. Gjennom denne programvaren kan man knytte Nanoleaf-produkter til PC-en, og man kan deretter bruke lysene som en slags ambilight – altså at Nanoleaf-lysenes farger blir bestemt ut i fra hva som vises på PC-skjermen. PC-programvaren har også støtte for Razer Chroma.

Oppsettet til dette er veldig enkelt, og jeg synes effekten er kul i både film og spill. Det er bittelitt etterslep, men ikke så mye at det har vesentlig betydning.

Bra mobil-app

Dersom man ikke ønsker å koble lyspinnene til en PC, så står du fritt til å bruke Nanoleaf sin smarttelefonapp isteden. Etter min mening fungerer appen veldig greit. Du kan laste ned nye lysanimasjoner, du kan legge inn tidsinnstillinger på lysene og du kan konfigurere lysene på en lettfattelig og intuitiv måte.

Appen har tidligere hatt noen problemer med stabiliteten, men Nanoleaf ser ut til å ha rettet opp i problemene som tidligere har plaget appen.

Konklusjon

Nanoleaf Lines er fullstendig modulært, og du står derfor fritt til å kjøpe flere lyspinner og koble disse til oppsettet ditt. Du trenger en strømforsyning for hver 18. lyspinne, men ett enkelt oppsett støtter opptil 250 pinner (forutsatt at man har nok strømforsyninger).

Et oppsett på 250 pinner vil imidlertid komme på rundt regnet 32 000 kroner, da en pakke på 15 pinner koster rundt regnet 2000 kroner. En standardpakke på ni pinner, som vi har testet her, koster i skrivende stund rundt 1400 kroner – en pris som er temmelig lik prisen til Nanoleaf sine øvrige pakkeløsninger.

TEST: Se hva vi gjorde med veggen vår – Nanoleaf Lines
Vi konkluderer
Nanoleaf Lines er nok et godt brukt fra Nanoleaf. Pinnene er enkle å installere og smarttelefonappen som kan brukes med lysene er grei i bruk. Vi skulle kanskje ønsket en litt lavere pris, samt ekstra teipbiter i esken.
Leservurdering43 Vurderinger
3.9
+ Hva vi likte
Bra lysstyrke
Modulært
Enkel installasjon
Kan kobles til PC
Bra smarttelefonapp
- Hva vi ikke likte
Overgangen mellom fargene kunne vært bedre
Litt dyrt
Mangler ekstra teipbiter
9