rullerutsatellittiPhone14nyeland
Apple ruller allerede neste måned ut nød-kontakt via satellitt på iPhone 14 til nye land. Bilde: Apple

Annonse


Dette lover godt for ny iPhone 14-funksjon i Norge

Vi trodde ikke Apple kom til å utvide satellitt-støtte for de nye iPhone 14-modellene til flere land enn USA og Canada i år.

Kan dette komme til Norge ganske snarlig?

Funksjonen ble faktisk lansert i de to landene i dag, men det er gode nyheter: allerede i desember i år får Frankrike, Tyskland, Irland og Storbritannia tilgang til systemet som Apple nettopp offentliggjorde de oppgraderte i forkant av lanseringen i USA i kveld norsk tid.

Har laget demo-funksjon

Dette lover svært godt for en lansering i Norge langt tidligere enn vi hadde regnet med, da Apple så fort annonserer ytterligere fire land med støtte kun måneden etter de aller første får.

Apple sier de har integrert en funksjon der man kan øve seg på å koble seg til en satellitt uten at mobilen ringer nød-etatene.

Nød-SOS via satellitt vil ikke bare være nyttig for de som bor i landlige områder uten mobildekning, men også for de som befinner seg i en naturkatastrofe som tar ned mobilnett. Det vil tillate medlemmer i berørte lokalsamfunn å koble seg til 911 og få hjelp, og det er vårt oppdrag. Bevissthet og opplæring vil være nøkkelen til sømløs bruk av denne tjenesten. Det Apple gjør for å spre ordet blant distributører, og for å la samfunnet øve med en demomodus som ikke kontakter 911, vil hjelpe alle å vite hva de skal gjøre når en nød-situasjon inntreffer.

Laurene Anderson, “NENA: The 9-1-1 Association’s president” og Charlotte County, Florida’s E911 manager.

Annonse