appleforbedrersatellittene
Apple bekrefter at satellitt-støtte kommer senere denne måneden og at de styrker kvaliteten på satellittene. Bilde: Apple

Annonse


Apple bekrefter lansering senere denne måneden

Apple bekrefter at de lanserer lokasjonsvarsling via satellitt for iPhone 14-serien senere denne måneden.

Slik er grensesnittet

Det er altså kun USA og Canada som får i første rekke – det er ikke ventet at andre land får tilgang til tjenesten i år.

Selskapet avslører ikke nøyaktig lanseringsdato eller hvilken iOS-versjon som er nødvendig, om det trengs å oppdatere til en ny en.

Slik fungerer tjenesten i tre steg: en kjapp guide, oppkobling og deretter Apple Maps (det blir også mulig å sende tekstmeldinger) som avslører hvor vedkomme befinner seg, og at det brukes satellitt grunnet manglede dekning:

Annonse


Forbedrer tjenesten i forkant av lanseringen

Samtidig med lanseringsplanene avslørte selskapet at de har spyttet in 4,5 milliarder kroner i et teknologi-fond for å hjelpe satelitt-partner Globalstar.

Det er varslet utvidelse og tekniske forbedringer av stasjoner i Alaska, Florida, Hawaii, Nevada, Puerto Rico og Texas.

Slik fungerer det per Apple:

“Når en iPhone-bruker foretar et nød-SOS via satellittforespørsel, mottas meldingen av en av Globalstars 24 satellitter som går i lav bane rundt jorden og reiser med hastigheter på omtrent 16 000 mph. Satellitten sender deretter meldingen ned til tilpassede bakkestasjoner som er plassert på nøkkelpunkter over hele verden.

Når den er mottatt av en bakkestasjon, blir meldingen dirigert til nødetater som kan sende hjelp, eller til et relésenter med Apple-trente nødspesialister hvis nærmeste nødtjenestested ikke er i stand til å motta tekstmeldinger.”

Støtte for flere land kommer sent neste år, men det er ikke kjent hvilke.

Bilde: Apple

Annonse