appleipersonvernknipeicalifornia
Om iOS 16 gjør som iOS 14, kan Apple få problemer med personvernloven i California. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


“Det Apple gjør er sjokkerende”

Sikkerhetsforsker Tommy Mysk har avslørt at iPhone deler analyse-data om brukeren selv om kundene takker nei til dette ved oppsettet av mobilene.

Samler inn mye selv om brukeren har takket nei

Mysk fant endringene i App Store iOS 14.6. Det er ukjent hvorfor ikke iOS 16 er undersøkt.

Selskapet gjorde ifølge ham endringer den gang slik at hver berøring som skjer i appen sendes til Apple. Dette selv om data-bruk og personlige annonser er skrudd av.

Informasjonen inneholder ID-er som Apple igjen kartlegger og lager en profil av. At selskapet ønsker å følge med på hva brukerne gjør i App Store vil være ekstra viktig for dem nå som de øker antallet annonser og utvider til flere apper.

Annonse


Denne videoen viser appanalysen som App Store-appen sender til Apple mens du bruker appen. Dette inkluderer detaljert informasjon om enheten, hvert trykk du utfører i appen, og hver app du ser i butikken. App Store-appen sender alle disse dataene selv når deling av bruksdata og personlig tilpassede anbefalinger er deaktivert. Vi brukte iOS 14.6 i denne videoen, men vi tror iOS 16 sender lignende data.

Tommy Mysk

Apple vet hva anonymer brukere søker etter

Dataene som samles inn kartlegger i sanntid hva man søker etter av apper, annonser man har sett og hvordan man fant frem til appene man har tittet på – til og med hvor lenge man har sett på en app-side sendes til Apple.

Forskerne fant at problemet er vedvarende i de fleste av Apple apper som følger med iPhone.

Gizmodo

Etter at Gizmodo dekket saken er det nå opprettet et massesøksmål i California. De mener at Apple bryter med delstatens “California Invasion of Privacy Act.”

Apple har ikke kommentert saken.