playstation5erjailbroken
Nå er det store spørsmålet: kan hackerne klare å også starte spillene? Hacken er enkel, men krever en eldre fastvare.

Annonse


Er ett steg unna pirat-spill på Playstation 5

Det var i november i fjor at vi først fikk det første hintene om suksessfull hacking av Playstation 5. I det minste en mindre del av konsollen.

Denne hacken kan være den store

“Hackern har klart å hente ut de symmetriske rot-nøklene til Sonys nyeste konsoll, og de kan hentes ut av programvaren til Sony. Det blir nevnt en feil (oppdaget i september) i AMD sin “Platform Security Processor (PSP)”-brikkesett driver som innebærer at driveren lekker informasjon. Det er mulig det er denne feilen som er utnyttet,” skrev vi den gang.

Nå er det en WebKit-feil som er utnyttet.

Det er hackerne hos Specter som har klart å utnytte en “IPV6 kernel” med en feil i WebKit. Fastvare 4.03 eller eldre er påkrevd for å kjøre hacken.

Annonse


Debug-menyen kommer til syne etter å ha matet konsollen med hack-koden som også gir root-tilgang.

Hacken er enkel å installere, men spill starter ikke

Hacken, som ikke alltid fungerer, gir tilgang til konsollens debug-meny. Det er også mulig å installere spill som ikke har sitt opphav fra Playstation Store, men de starter ikke. Ikke enda.

For at det skal skje må hackerne klare å få til mer enn kun skrive og lese-tilgang til systemet, for nå mangler det nemlig en hack som godkjenner at filene får starte.

Annonse