cloudflareturnstile
Det er bare å håpe at noe, helst en åpen løsning, tar knekken på den gammeldagse måten å gjøre CAPTCHA på.

Annonse


Vi har hørt det før, men Cloudflare kan ha løst den store nett-plagen

Vi får liksom ikke has på CAPTCHA (“Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart.”)

Så lenge det er sikkert

Funksjonen for å stoppe bot-aktivetet er lett å skjønne hvorfor må være der, men samtidig en plage. En like stor plage som EUs cookie spm-krav er det kanskje ikke grunnet hyppigheten, men å trykke på tre sykler, busser eller overganger blir fort veldig kjedelig.

Turnstile mener Cloudflare er løsningen. For vår del er vi helt for at dette fungerer, for faktum er at brukeren ikke skal gjøre noe som helst.

Ifølge Cloudflares undersøkelser tar det i gjennomsnitt 32 sekunder å fullføre en captcha-forespørsel. Det er 4,6 milliarder internettbrukere i verden.

Hvis vi antar at hver og en av dem står overfor en captcha-utfordring hver tiende dag, kan grunnleggende matematikk fortelle oss at menneskeheten hver dag kaster bort 500 år på å få orden på krøllbokstavene – alt for å bevise at vi er mennesker og ikke maskiner.

ITavisen, 17. mai, 2021.

Gratis for alle

Cloudflare sin teknologi gjør i stedet jobben i bakgrunnen ved å analysere klienten ved hjelp av JavaScript som “henter inn signaler om den besøkende/nettleseren sitt miljø,” forklarer selskapet som avslører at de også undersøker web API-er og lokasjon for å øke sannsynligheten for å luke bort bot-er, og ikke mennesker.

Annonse


Turnstile bruker også maskinlæring for å oppdage menneskelig brukeratferd og om vedkommende tidligere har fått godkjent tilgang.

Cloudflare skal ikke ha penger for teknologien som kan implementeres nå. Cloudflare sier at personvern er i førersetet.

Analyser.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse