elonmuskharsnakketomappleomiphone
Elon Musk skryter av iPhone-teamet, og ønsker med det å "smøre" dem. Det er liten tvil om at han ønsker et samarbeide med Apple. Hvem vet hva dette også kan bety for Tesla i fremtiden i forhold til CarPlay og satellitt-kommunikasjon fra biler og i verdensrommet?

Annonse


Elon Musk: “Jeg har snakket med Apple om iPhone”

Elon Musk sier han har snakket med Apple om satellitt-kommunikasjon.

Apple og SpaceX ble ikke enig i tide

Det handler selvsagt om iPhone 14-serien som har støtte for nødmeldinger, et system som starter opp i USA og Canada senere i år. Apple samarbeider for tiden med Globalstar, men hva som skjer i Norge er ukjent.

Musk sier at han har “hatt noen lovende samtaler med Apple om Starlink-tilkobling.”

Det var i flere år før forrige ukes avsløringer ryktet at Apple skulle by på denne funksjonaliteten, og nå skjer det, men Huawei kom dem i forkjøpet.

Annonse


Maskinvare-støtte har nok flere fordeler, inkludert oppkoblingshastighet

“iPhone-teamet er åpenbart supersmarte,” tweetet Musk, og la til noe mer teknisk, nemlig at det er best om både maskin- og programvare fungerer sammen i stedet for at Starlink alene er nødt til å “emulere et mobiltårn.”

Det høres ut som han sikter til programvare-samarbeidet med T-Mobile. Det trengs nemlig ikke nye mobiler for at

Vi lurte på, når samarbeidet mellom disse to ble kjent, hva som er fordelen med maskinvare i mobilene som støtter dette, og selv om ikke Musk går i detaljer er det i det minste bekreftet at det er en fordel at mobilene har en dedikert brikke.

Annonse