muskkjøperikketwitter
Det er over og ut for Musks Twitter-handel.

Annonse


Musk kjøper ikke Twitter – anklager selskapet for avtalebrudd

Det meldes nå at Elon Musk likevel ikke handler Twitter.

Droppet handelen

Musk har sendt et brev til selskapet der han forklarer, via sine advokater, at han likevel ikke handler. Musk har hevdet det trolig er flere falske kontoer enn hva Twitter har fortalt ham. I dokumentet hevdes det at Twitter tilbakeholder informasjon.

Ifølge Musks advokater har Twitter tilbakeholdt informasjon i forhold til spam og falske kontoer:

Dette sier Musk via advokatene

“Vi viser til (i) avtalen og planen for sammenslåing av og blant X Holdings I, Inc., X Holdings II, Inc. og Twitter, Inc. datert 25. april 2022 («fusjonsavtalen») og (ii ) vårt brev til deg datert 6. juni 2022 (“brevet 6. juni”).

Som videre beskrevet nedenfor, sier Musk opp fusjonsavtalen fordi Twitter i vesentlig grad har brutt flere bestemmelser i denne avtalen, og ser ut til å ha kommet med falske og villedende fremstillinger som Musk stolte på da han inngikk fusjonsavtalen.”

Annonse


Videre heter det:

“Mens avsnitt 6.4 i Fusjonsavtalen krever at Twitter gir Musk og hans rådgivere all data og informasjon som Musk ber om “for ethvert rimelig forretningsformål knyttet til fullføringen av transaksjonen”, har ikke Twitter overholdt sine kontraktsmessige forpliktelser.

I nesten to måneder har Mr. Musk søkt etter data og informasjon som er nødvendig for å “foreta en uavhengig vurdering av utbredelsen av falske eller spam-kontoer på Twitters plattform.

Twitter har mislyktes eller nektet å gi denne informasjonen. Noen ganger har Twitter ignorert Mr. Musks forespørsler, noen ganger har de avvist dem av grunner som ser ut til å være uberettigede, og noen ganger har de hevdet å etterkomme mens de har gitt Mr. Musk ufullstendig eller ubrukelig informasjon.

Hva er Musks plan?

Det spekuleres nå i om det hele var en plan for å dumpe Twitter-aksjene (eventuelt avsløre bot-aktivitet) slik at Musk kan kjøpe store deler av selskapet til en langt rimeligere penge enn det han originalt ønsket å handle selskapet for.

Det er ikke lenge siden Twitter sitt styre anbefalte å godkjenne Musks bud:

“Twitters styre har enstemmig anbefalt at Musk handler selskapet for 44 milliarder dollar, den opprinnelige summen Musk foreslo med en aksjeverdi på 54,20 dollar. En Twitter-aksje er i skrivende stund verdt 38,98 dollar.”

Den gang, 21. juni, så Twitters aksjer slik ut:

Nå har verdien falt noe, men den forventes å falle ytterligere. Markedet responderte positivt på Musks oppkjøpsplaner.

Annonse