diabloimmotalomsetning
Diablo Immortal har siden lanseringen 2. juni generert over 8 millioner nedlastinger og over 240 millioner kroner.

Annonse


Diablo Immortal er en pengemaskin

Blizzard skal allerede ha tjent over 240 millioner kroner på F2P-spillet Diablo Immortal.

Blizzard har giret opp en pengemaskin…

Tallene stammer ikke fra studioet selv, men fra markedsanalysenettstedet Appmagic som også avslører at spillet ble lastet ned nærmere 8,5 millioner ganger i løpet av de to første ukene. Tallene ekskluderer PC-versjonen.

Spillet får uten tvil mest penger fra USA da spillere der står for rundt 43 prosent av alle inntektene så langt.

Positivt for Blizzard er også at de står sterkt i begge mobil-leire: 13 millioner dollar ble tjent fra iPhone-spillere og 11,3 millioner dollar fra Google Play. Det er tradisjon for at i-app-kjøp er langt høyere på iPhone, men disse tallene er altså ikke så langt fra hverandre.

Annonse


…nå er spørsmålet om de kan holde det gående

At et slikt storspill som er gratis å laste ned gjør det bra i starten er ikke noen overraskelse, spesielt ikke med en sterk merkevare, men nå er utfordringen til Blizzard å kunne holde på spillere som betaler og prøve å overbevise de som fremdeles ikke har punget ut til å gjøre nettopp det. For å få til dette må de konstant utvide verdenen med nytt innhold.

Mange Diablo-fans er forbanna for at spillet tyr til i-app-kjøp for å styrke karakteren man spiller. Studioet prøver derfor å berolige fansen med at Diablo 4 er et fullpris-spill og at spillerne derfor ikke er avhengig av å betale for å oppleve kjappere progresjon.

Overwatch 2 får ikke “loot boxes” (som er bannlyst i flere land) og lanseres beta 4. oktober i år.

Annonse


Annonse


Annonse