xboxkeystoneavansertmeravslørt
Microsoft sikter seg trolig inn på en 2023-lansering av sin strømme-konsoll som kanskje vil kunne strømme hele Xbox-biblioteket og ikke bare de spillene som finnes i Xbox Cloud Gaming-biblioteket.

Annonse


Det er en ny konsoll Microsoft jobber med

Windows Central har tidligere avslørt “Keystone”, kodenavnet på en helt ny type konsoll fra Microsoft.

Blir mye mindre enn Xbox Series S

Windows-bloggen sier at selskapet utvikler konsollen nå, og at den er ikke tradisjonell: i stedet for fokus på spill som lastes ned, strømmer den spill fra skyen i tillegg til å være en underholdnings-boks.

Enheten krever Game Pass Ultimate for å kunne spille, men konsollen vil bli langt rimeligere enn Xbox Series-konsollene fordi det naturligvis ikke krever like mye kraft. Det gjør det også mulig å krympe den: den er nemlig mye mindre enn selv Xbox Series S og har visstnok en tykkelse på 2,54 cm.

Er mer avansert enn vi trodde

Du husker kanskje saken om at Microsoft hadde gitt opp sin daværende tilnærming til strømme-prosjektet, og det ble først ryktet at det var snakk om en liten Chromecast-lignende enhet som henger fra HDMI-porten, denne er mer avansert, men det er fremdeles kun snakk om sky-spilling.

Annonse


Fokuset nå er ikke bare ny maskinvare, men også utviklingen av OS-et “og andre nøkkel-elementer,” som Windows Central forklarer, for å kunne konkurrere mot Stadia Pro.

Prisen skal ligge på rundt tusenlappen. Lanseringen var tilsiktet 2022, men nå ser 2023 mer sannsynlig ut.

Blir hele biblioteket strømme-klart?

Slik det er nå makser Xbox Cloud Gaming ut på 1080p 60 FPS på PC og 720p 60 FPS på mobil, men det vil gi mening at boksen, innen den lanseres, vil klare 4K.

Det vil være et viktig salgs-poeng for å kunne differensiere den fra de andre produktene og gi potensielle kunder en grunn til å være interesserte i betale mer.

Et annet rykte for å gjøre konsollen interessant går på at Microsoft ønsker at du skal kunne strømme samtlige spill du eier digitalt i Xbox-økosystemet, men som Windows Central påpeker kan det bli vanskelig i forhold til lisenser eid av andre selskap. Uansett er det logisk om man får tilgang til flere spill enn hva som nå er tilgjengelig via Xbox Cloud Gaming.

Til samme nettside er det avslørt at konsollen fungerer tilfredsstillende, men at selskapet ønsker å legge til flere funksjoner som enda ikke er avslørt.

Annonse