Annonse


7. juni er en skjebne-dag for iPhone

Tirsdag neste uke skal EU møtes for blant annet å snakke om et påbud om USB C-ladeinnganger på alle mobiler og nettbrett (og mer) for medlemslandene.

Vi får kanskje vite når Apple må ha USB C iPhone klar denne måneden

Det kommer neppe bli slik at Apple vil tilby neste års iPhone 15 med Lightning kun i USA, så dette er tiden å gå over til USB C som selskapet har gjort med sine andre produkter – dette selv om de stritter i mot og sier at det begrenser innovasjonen.

Det er trolig at Apple ser for seg en iPhone 15 helt uten lade-inngang og at det av den grunn ikke går, men en slik modell er trolig lenger unna lansering og innen tid tid kan de ha komme til enighet med EU om kun trådløs lading.

Det er allerede informasjon fra sikre rykter om at 2024 er året Apple skal “USB C-ifisere” iPhone og mange av sine ander produkter – AirPods Pro 2 som ventes på tampen av året, rapporteres å få Lightning.

Annonse


EU skal også snakke om når ordningen skal innføres, men det er tidligere nevnt før 2025:

“EUs mann for denne satsingen, Alex Agius Saliba, ønsker dog at enda mer enn hva vi allerede har listet opp (og som EU offisielt mener skal med) skal bruke USB C, inkludert lese-brett, energi-effektive laptoper, tastaturer, mus, øreplugger, smart-klokker og elektroniske leker.

Saliba ønsker også en felles trådløs lade-standard innen 2025, og at loven skal iverksettes et halvt år senere,” skrev vi i mars.

Annonse