appleeuusbcmars2022
For Apple-eiere med iPhone vil en forholdsvis gammel standard som USB C være en stor gavepakke.

Annonse


Tror de kan tvinge iPhone over til USB C på tampen av året

Kan det være slik at EU og Apple er enige? I så fall kan det tyde i retning USB C allerede på iPhone 14.

Også nettbrett og hodetelefoner er inkludert i EUs USB C-krav

Det var iPhone 5 som først fikk Lightning-koblingen, og det er jo helt tilbake i september 2012. Apple har virkelig tviholdt på standarden, noe som er noe rart da alle de andre maskinene deres har USB C nå og Android-leiren for lengst har gått over.

Spørsmålet er om Apple enten dropper fysisk inngang helt, eller kanskje har de en MagSafe-løsning på lur? Eller, og bare kanskje, har de valgt å endelig utstyre iPhone 14 i høst med USB C og at dette er årsaken til at EU tror de kan få til å presse frem USB C på mobiler som et krav på tampen av året? Det er jo ingen andre som bruker noe annet enn USB C enn Apple. Det kan jo tenkes dette er avtalen EU sikter og at de mener de kan få til.

Det ville jo gitt så mye mening å kunne lade alle moderne Apple-dingser med samme kabel-standard, men det blir bare ren spekulasjon og ingen lekkasjer har pekt i den retning enn så lenge.

Annonse


EU-politiker ønsker at nærmest alt skal bruke USB C

EUs mann for denne satsingen, Alex Agius Saliba, ønsker dog at enda mer enn hva vi allerede har listet opp (og som EU offisielt mener skal med) skal bruke USB C, inkludert lese-brett, energi-effektive laptoper, tastaturer, mus, øreplugger, smart-klokker og elektroniske leker.

Saliba ønsker også en felles trådløs lade-standard innen 2025, og at loven skal iverksettes et halvt år senere.

Sist kan vi skrev om EUs USB C-håp var i september i fjor (etter at nyheten først dukket opp i januar 2020).

Annonse