iphone14usbcgurman
Stadig mer peker i retning på en at iPhone 14 neste år får USB C. I andre Apple-nyheter: ikke forvent et nytt design med iOS 16. Illustrasjon: Concepts iPhone

Annonse


Endelig Apple satser alt på USB C

Ming-Chi Kuo backes opp av Mark Gurman fra Bloomberg. Begge mener iPhone med USB C står for tur.

Stadig flere snakker om iPhone med USB C

Og nå twitter Kuo at tilbehør som i dag bruker Lightning, AirPods, Magic Keyboard, berøringsflater og mus samt MagSafe-batterier, snart vil bruke USB C. Det er ingen overraskelse, for når iPhone 15 (Gurman sier at 2023 tidligst er året det skal skje) fra neste år utstyres med USB C må jo tilbehøret til mobilen gjøre det samme, men det er godt å se at bekreftes av stadig flere og at USB C-lekkasjene fortsetter.

Årets Pro-serie kan få USB 3.0

iPhone 14 Pro og Pro Max utstyres visstnok med en oppgradert Lightning som støtter USB 3.0. Dette vil øke overførings-hastighetene.

Gurman sier spesifikt at Apple tester USB C på iPhone-prototyper nå, og at selskapet skal introdusere nok en adapter som gjør det mulig for USB C iPhones å koble til utstyres som AirPods som jo fremdeles bruker Lightning.

Annonse


Sjekk ut en iPhone 14 Pro Max “dummy” basert på lekkede tekniske tegninger.

iOS 16

Gurman har også et par avsløringer angående iOS 16 som lanseres i beta-versjon 6. juni.

Noe litt annet er Googles push for å få alle over på sin egen meldings-protokoll RCS i stedet for den gamle SMS-standarden og Apple iMessage. Gurman tror neppe Apple hopper på dette med det første, og vil vente så lenge som mulig, eller i det minste til operatørene satser fult og holdent på det.

Selv om han ikke forventer et helt nytt design, så mener han at det vil komme “større endringer på tvers av systemet” og nye måter å styre OS-et på, uten at han går i detaljer. Apple skal også oppgradere egne apper og watchOS 9 får også større oppgraderinger:

“I det nye batterisparemoduset vil man kunne kjøre visse apper og gi brukeren tilgang til utvalgte funksjoner og samtidig spare på batteriet. I tillegg til forbedret funksjonalitet skal selskapet overhale mange av klokke-ansiktene.

En oppdatert helse-app til iPhone ventes også i år med utvidet søvn-sporing, organisering av medisiner (ved å scanne pille-esker og minne brukeren på å ta dem) samt nye helse-funksjoner til kvinner. Som vanlig med oppdateringer av watchOS skal også nye trenings-aktiviteter inkluderes.”

Annonse