unrealengine5lansert
Utviklere har nå tilgang til den ferdige versjonen av Unreal Engine 5, men de første spillene med motoren er minst ett år unna lansering.

Annonse


Unreal Engine 5 er lansert

Etter nesten ett år med beta-tilgang har Epic Games lansert Unreal Engine 5.

Unreal Engine 5 er endelig ferdigutviklet

Selskapet lanserte den første traileren for den imponerende grafikk-teknologien i mai 2020, og det blåste alle av banen.

“Nanite virtualisert mikropolygon-geometri frigjør kunstnere til å lage så mye geometrisk detalj som øyet kan se. Nanite virtualisert geometri betyr at filmkvalitets-kildeobjekter bestående av hundrevis av millioner eller milliarder polygoner kan importeres direkte til Unreal Engine – alt fra ZBrush-skulpturer til fotogrammetri-skanninger til CAD-data – “it just works”.

Nanittgeometri blir strømmet og skalert i sanntid, slik at det ikke er flere polygon-tellebudsjetter, polygon-minnebudsjetter eller rendering-tellebudsjetter; det er ikke nødvendig å bake detaljer til vanlige kart eller manuelt forfattet LOD-er; og det er ikke noe tap i kvalitet”, forklarte Epic da de introduserte UE 5 som er i stand til dette:

Annonse


De første spillene er fremdeles et stykke unna lansering

Kort oppsummert er Lumen den globale skygge- og lys-plattformen, mens Nanite gjør det mulig for utviklerne og direkteimportere svært høyoppløselige teksturer uten å måtte krympe dem.

I tillegg til et avansert system for detaljer og lyssetting, gjør grafikk-plattformen det langt lettere for utviklere å skape store, åpne verdener som automatisk deler opp områdene slik at de kan lastes inn lettere. I tillegg kan flere utviklere jobbe i samme område samtidig. Det er selvsagt også oppgraderte verktøy for å lage modeller, animasjoner og lyd uten å måtte bruke tredjepart-programmer.

Det vil ta tid før UE 5 blir å finne i storspill dog. Black Myth: Wukong kommer ikke før neste år som en av de første annonserte med UE 5. Nye The Witcher ble nettopp annonsert med UE 5, så dette spillet er flere år unna lansering.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse