russlandpiratkopiering
Russland ser ut til å åpne opp for piratkopiering fordi de er bannlyst fra å handle programvare fra store deler av Vesten.

Annonse


Det ser ut som Russland åpner for piratkopiering

De mest kjente teknologiselskapene, som Microsoft og Apple, har for lengst annonsert at de stopper salget til Russland.

Russland ser på muligheten til å pause lov som sier nei til piratkopiering

Det er også flere spill-selskap som har stoppet salg i landet etter invasjonen av Ukraina, og nå kommer det rapporter om at Russland har planer om å øke piratkopieringen fordi de rett og slett ikke har mulighet i mange tilfeller til å handle gyldige lisenser.

Det er ulovlig per i dag å piratkopiere i landet, men en ny rapport kalt “prioritert handlingsplan for å sikre utviklingen av den russiske økonomien grunnet eksternt sanksjonspress”, åpner indirekte for at man kan bryte programvare-vilkår om programvaren er skapt i land som har sanksjoner mot landet, noe som inkluderer USA der brorparten av programvaren jo stammer fra.

Åpner også for ulovlig import

Det forklares at om det ikke finnes alternativer, som russisk kode, så vil det være lov å bruke ulovlig lisensiert eller ikke lisensiert programvare.

Landet åpner også for at det er greit å importerte produkter selv om rettighetshaveren ikke har gitt landet lov til importen, og nå vurderer altså Russland å eliminere straff om slik utføres.

Annonse


Annonse


Annonse