applestorestengtirussland
"Apple Store er for øyeblikket stengt" er meldingen som møter russiske kunder om de prøver å handle Apple-produkter fra Apple.ru.

Annonse


OPPDATERT: Microsoft og Samsung har også stoppet alt salg i Russland

Ukranias vise-statsminister Mykhailo Fedorov har bedt Apple blokkere App Store i Russland og salg av Apple-produkter etter at president Vladimir Putin denne uken invaderte landet.

Oppdatert, 4. mars, 18:34:

Microsoft sier de ikke lenger vil selge Xbox, Windows, Microsoft 365 eller Azure til nye kunder i Russland.

Oppdatert, 3. mars, 06:52:

Annonse


Apple har pauset alle salg av sine produkter i Russland samtidig som de har deaktivert trafikk og direkte-hendelser i Apple Maps i Ukraina.

Forrige uke stoppet vi all eksport inn i våre salgskanaler i landet. Apple Pay og andre tjenester er begrenset. RT News og Sputnik News er ikke lenger tilgjengelig for nedlasting fra App Store utenfor Russland.

Apple

Samtidig er RT Today deaktivert på YouTube i EU-land og Norge. Microsoft har også bannlyst stats-sponset innhold på Bind og tilhørende annonse-plattformer. Google har gjort det samme på sine tjenester.

Ukraina prøver å kaste den russiske befolkningen ut av Apples app-økosystem

“Jeg har kontaktet Tim Cook for å få til en blokkering av App Store for innbyggerne i Russland, og for å støtte pakken med amerikanske sanksjoner!”, tweeter Fedorov som legger til at den russiske befolkningen kan ta til takke med Russia 24 om de er enige med en “president-killer”.

Samtidig med etterspørselen fra Fedorov har en løs gruppe hacker-aktivister som går under Anonnymous en rekke ganger suksessfult klart å DDoS-angripe Russia Today (rt.com) slik at nettavisen i lenger tid var utilgjengelig – dette til stats-avisen inkluderte en captcha-sjekk for å stagge bot-angrepene.

Putin forsøker å stagge informasjonsflyten

Samtidig som Ukrainas styremakter håper å begrense muligheten til russere om å orientere seg om hva som skjer, har Russland selv begrenset tilgangen til Facebook for sin egen befolkning grunnet det de omtaler som sensur av sine egne medier.

Metas Nick Clegg uttalte på Twitter at “i går beordret Russiske myndigheter oss til å stoppe den uavhengige fakta-sjekkingen og merkingen av innhold som legges ut på Facebook av fire media-organisasjoner eid av den russiske staten. Vi nektet, og som et resultat har de annonsert at de kommer til å begrense bruken av våre tjenester”.

Annonse