andromedalekkasje
Microsoft så for seg et Windows Phone-grensesnitt for Surface Duo/Phone i 2018. Bilde: Windows Central

Annonse


Her kjører OS-et Microsoft skrotet

Windows Central har klart å skaffe til veie, og installere, Andromeda OS som Microsoft valgte å skrape av en klar grunn.

Kontroll-panelet Andromeda ble brukt i Windows 11

Og den årsaken er mangelen på et robust økosystem, noe som er årsaken for at de valgte Android på Surface Duo i stedet. Til og med i Windows har Microsoft introdusert støtte for Android-apper som beta, men det er Windows Store som er midtpunktet og som er mye bedre enn i Windows 8-årene.

Vi skrev om Andromeda i 2018. Den gang var det enheten, og ikke OS-et, som bar kodenavnet.

Det er lett å se at OS-et tok massevis av inspirasjon fra Windows Phone med de store app-ikonene kjent fra Windows 8.

Duo med Andromeda ville hatt et smart triks

Versjonen som er fra sommeren 2018 (Duo 1 ble lansert i overkant av to år senere) kjører under på en Lumia 950, og gir et lite innblikk i hvordan Duo hadde tatt seg ut med OS-et, som jo var maskinvaren operativsystemet var myntet på.

Annonse


Mye av Andromeda var bygget for Surface Pen: lås-skjermen kan nemlig brukes som notatblokk uten at brukeren behøver gjøre noe annet enn å holde pennen. Også med en gang brukeren åpnet enheten ble man presentert med en skriveflate, visstnok en tidlig versjon av Microsoft Whiteboard som er integrert i Windows og brukes hyppig med Surface Slim Pen på Surface Pro-enheter (vi har Surface Pro 8 inne til test, som en digresjon).

Microsoft ser ut til å være begrenset med Android, men de er avhengig av app-økosystemet

Det er en god ide dette med notatblokk på lås-skjermen (ikke unikt i markedet), og noe vi håper Microsoft har mulighet til å implementere i sin egen Android da Duo jo støtter Surface Slim Pen.

Microsofts eget forsøk hadde også et komplett gest-system og Cortana som en stor del av varsel-systemet. Heller ikke Cortana klarte Microsoft å løfte til å ha bred nok brukerbase, så det er ingen overraskelse at de droppet dette fokuset i Android Duo.

Allerede sommeren 2018 var prosjektet i fare:

“Tittelen på artikkelen hennes (Mary Jo Foley) er “Ikke forvent Microsoft Andromeda i år, eller kanskje aldri”.

Det er utrolig trist om Microsoft ikke kommer i mål med denne, synes vi. Kanskje hadde det ikke blitt noen suksess, men hvem av dere der ute orker å høre om mobil nummer 10 000 som blir rammeløs neste år?#

Det trengs noe nytt, men det er kanskje likevel ikke Microsoft som vil kunne klare å levere det.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse