Drømmen om denne kan være knust
Microsoft sliter med kvaliteten på Andromeda-koden, OS-et som skal eller skulle drive lomme-Surface. Nå står hele prosjektet i fare for en lengre utsettelse, eller til og med kansellering.

Annonse


Drømmen om denne kan være knust

Mary Jo Foley, Microsoft-innsideren, har hørt at Microsofts lomme-Surface, den Panos Panay nærmest bekreftet med dette morsomme bildet (så merkelig at det kom samtidig som Foleys artikkel – Microsoft og LG Display har trolig samarbeidet om en rekke prototyper) er farlig nærme kansellering eller en lengre utsettelse.

Oppdatert,

Ifølge The Verge har Microsoft jobbet med mini-Surface i minst to år. Den originale inspirasjonen til enheten var Microsoft Courier, et annet spennende produkt som ble skrinlagt for mange år siden.

Kjip nyhet på en mandag

Tittelen på artikkelen hennes er “Ikke forvent Microsoft Andromeda i år, eller kanskje aldri”.

Annonse


Det er utrolig trist om Microsoft ikke kommer i mål med denne, synes vi. Kanskje hadde det ikke blitt noen suksess, men hvem av dere der ute orker å høre om mobil nummer 10 000 som blir rammeløs neste år?

Det trengs noe nytt, men det er kanskje likevel ikke Microsoft som vil kunne klare å levere det.

Redstone 5 ventes for øvrig i oktober.

Satser mer på garanterte inntektskilder

En av årsakene til problemene nå skal være den interne reorganiseringen innad hos Microsoft i april.

Dessuten var planen å bygge Andromeda-koden inn i Windows 10 Redstone 5, men dette skjer ikke likevel grunnet kvalitetsproblemer med koden og tidsaspektet. Flere kilder skal dessuten har avslørt ovenfor Foley at det ikke gir mening å lansere lomme-Surface i sin nåværende form, hva nå enn det betyr.

Ingen mobil-utfordrer uansett

Planen var visst aldri at enheten skulle konkurrere mot iPhone og Android, og fordi selskapet ser annerledes ut internt, har selskapet gått tilbake til tegnebordet på hva angår en rekke programvare- og tjeneste-prosjekter.

Andromeda-prosjektet skal være en av ofrene for dette, dessverre.

Joda, enheten kan komme en eller annen gang, men neppe som en lomme-enhet, og den vil trolig måtte støtte Win32-apper, og ikke bare UWP-apper fra Microsoft Store.

Hvor interessert hadde du vært i en slik mini-hybrid med ARM CPU og Microsoft Store?

 

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse