ipad-pro-12
iPad Pro var en gang planlagt med glass på baksiden, men det ble ikke noe av til slutt.

Annonse


Planla iPad Pro med bakside av glass, men det er ett stort problem

Det meldes fra flere hold at Apple har innsett at de må kansellere planene sine om en iPad Pro med glass-bakside. Det kommer kort tid etter nyhetene om at AR-hodesett sannsynligvis ikke kommer før 2023.

Kunne latt deg lade trådløst, men…

Planene deres var altså å utvikle en iPad Pro med glass på baksiden fremfor aluminium, og på den måten ha en iPad som i manges øyne er finere i tillegg til at Apple potensielt kunne ha lagt opp til trådløs Qi-lading slik man finner i flere av deres øvrige produktkategorier.

Grunnen til at Apple nå skal ha droppet denne iPad-modellen skyldes ifølge kilden ikke at det er store kostnader knyttet til produksjonen av den, men heller at baksiden av glass ville gjort nettbrettet veldig skjørt. Der man med en bakside av aluminium kan regne med at iPad-en kan overleve et fall i bakken eller to, er det mye mindre sjanse for det samme med en bakside av glass.

Utforsker andre metoder

De samme kildene som melder at Apple skroter iPad Pro med glassbakside, forteller at selskapet eksperimenterer med andre måter å innføre trådløs lading på nye iPad-modeller i fremtiden. En versjon skal være en stor Apple-logo på baksiden av glass som altså kan la brukeren lade trådløst.

Annonse