telegrampirat
Telegram er kryptert og derfor vanskeligere å overvåke. Tjenesten støtter også store grupper, og dette utnyttes for å dele piratinnhold. Bilde: Telegram

Annonse


Piratene trenger kun endre navn for å lure dem

En domstol i Portugal har bestemt at den krypterte lynmeldings-appen Telegram må stenge piratgrupper.

Telegram har 250+ millioner brukere

Møteplassene før piratinnhold er gigantisk: tjenesten tilbyr 17 kanaler, alle åpne, med mer enn 10 millioner brukere totalt. Alt fra filmer, serier, aviser og magasiner piratkopieres.

Det vil jo ikke være noe problem å opprette nye kanaler (eller bare endre navnene på de eksisterende), noe som garantert vil skje fremover, og som allerede har skjedd. Uansett mener de at det er bedre enn å ikke foreta seg noe.

Truer med blokkering

Telegram hadde ingen innspill i saken fordi retten i Lisboa visstnok ikke klarte å få tak i noen hos selskapet som er registrert i Dubai. Heldigvis for Telegram kan de likevel anke, selv om retten prøvde å kontakte selskapet med hjelp fra den lokale ambassaden, også det uten hell.

Annonse


TorrentFreak har allerede avdekket at “Netflix HD Movies Series” måtte stenge sin eksisterende adresse, men poppet opp igjen via en videresending. Kanalen hadde fire millioner medlemmer.

Carlos Eugénio, sjef for Visapress som kjører saken for rettighetshaverne i Portugal, advarer Telegram om at de ikke aktivt stenger kanalene, så kan de komme til å blokkere Telegram i landet.

“Netflix Web Series HD Movies” lurer piratjakten på denne måten. Kanalen har 293 000 medlemmer, langt mindre enn toppen på fire millioner.

Annonse