facebookutsetterkryptering
Meta vil ha mulighet til å lese rapporterte meldinger og skal samarbeide med myndigheter selv om Facebook Messenger og Instagram-meldinger krypteres i 2023.

Annonse


Utsetter kryptering til 2023

Meta har valgt å utsette Facebook Messenger og Instagram meldingskryptering til 2023. Ifølge selskapet må de finne ut hvordan de skal gjøre det.

Utsetter personvern-forbedring med ett år

Hvorfor det er så vanskelig å få til noe som er standard hos mange av konkurrentene er usikkert, men ifølge Meta er de bransjeledende på teknologi og skal gjøre det på riktig måte:

Vi tar oss tid for få det til korrekt, så vi planlegger ikke å fullføre den globale utrullingen av ende-til-ende-kryptering som standard på tvers av alle meldingstjenestene våre til 2023. Som et selskap som forbinder milliarder av mennesker rundt om i verden og har bygget bransjeledende teknologi, er vi fast bestemt på å beskytte folks private kommunikasjon og holde folk trygge på nettet.

Antigone Davis, Metas sjef for global sikkerhet

Innrømmer de kan lese rapporterte meldinger

Selskapet sier at de samarbeider med myndigheter og sikkerhetseksperter fordi de mener at folk “ikke skal behøve å velge mellom personvern og trygghet”.

Vi oppfordrer aktivt folk til å rapportere skadefulle meldinger til oss og vi vil oppfordre dem til å gjøre det om vi tror det kan være et problem. Når de har gjort det kan vi lese den rapporterte meldingen, undersøke innholdet og tilby støtte der det gir mening, og aktivt gjøre noe om det er nødvendig. Der vi finner misbruk, foretar vi henvisninger til myndighetene.

Antigone Davis, Metas sjef for global sikkerhet

Annonse