macbookprooktober2021pressekonferanse
Forvent nye MacBook Pro med 14 og 16 tommer størrelser, nytt design, enda bedre ytelse og trolig 120Hz ProMotion-paneler. Design, 2019: Viktor Kádár Design

Annonse


Mener de har avslørt nye MacBook Pro som Apple skal vise frem 18. oktober

Endelig har Apple avslørt at den store MacBook Pro-pressekonferansen er 18. oktober.

Oppdatert, 22:06:

Det meste lekkeren “Dylan” lister opp er allerede bekreftet, men det er et par avsløringer som er verdt å merke seg. “Dylan” er en iOS-lekker og går ikke bombastisk frem i sine påstander. Det forsterker også troverdigheten at han er en iOS-utvikler, kanskje fra et større programvarehus som får vite ting litt tidligere.

Blant annet avsløres det 1080p frontkamera, og at de rimeligste modellen får både 16GB RAM og 512GB lagringsplass. Det gir derfor mening at vi tidligere har hørt at de nyere modellene blir dyrere. “Dylan” melder dog at de nye 14 og 16-tommerne blir priset “lignende”. Vi får se, for i kombinasjon med 120Hz mini-LED med bedre oppløsning og med et nytt design, er det fare for et pris-hopp.

Annonse


Det nevnes samtidig en ny lade-løsning, en slags “MagSafe Dock”?

Oppdatert, 18:57:

Nå melder Ross Young, en analytiker fra “Display Supply Chain Consultants”, at de nye MacBook Pro-maskinene utstyres med 120Hz mini-LED som vi allerede regnet med kom til å skje.

De nye bærbare får iPad Pro-nettbrett, bare skalert opp, ifølge Young.

Følg med på Apples viktige MacBook Pro-pressekonferanse førstkommende mandag

Det var jo ikke mange timene siden vi meldte om 2 til 3 uker leveringstid for MacBook Pro 16, og nå inviterer altså Apple til pressekonferansen der de helt sikkert skal avsløre helt nye MacBook Pro 14 og 16 tommer med enten M1X eller M2-brikkesett. Brikkesettene er spennende nok i seg selv, da første forsøk med M1 har vært en stor suksess i forbrukersegmentet med en nærmest perfekt kombinasjon ytelse og batterilevetid.

Vi omtalte MacBook Air som “tidenes beste laptop” i vår anmeldelse fra sent november 2020, men Apple er bare i startfasen med egne brikker, så dette kan blir veldig spennende. Og ja, så ser vi veldig frem til nye design og nye skjerm-oppløsninger, men det vil nok koste. Og hva med ProMotion 120Hz i disse? Det tror vi kommer til å skje. Ditto for MagSafe, flere fargevalg og ingen TouchBar.

Følg med direkte hos ITavisen 19:00.

Annonse