icorrectfaceid
Forbrukerne er fanget i midten i kampen mellom Apple og Kina, mener iCorrect som klarte å bytte panel på en iPhone 13 uten at FaceID sluttet å fungere.

Annonse


De hacket iPhone 13 FaceID: “Apple er i krig med Kina, ikke forbrukerne”

For seks dager siden skrev vi at det er bekreftet at FaceID deaktiveres om man bruker paneler som ikke er godkjente av Apple.

iCorrect klarte det, men det blir snart vanskeligere

Nå vet vi mer mer om hva som skjer, og kanskje hvorfor.

Ekspertene hos iCorrect har nemlig tatt en grundig titt på hva Apple har gjort av endringer i de nye iPhone-modellene, i tillegg har de en formening om hvorfor Apple har valgt å ta dette skrittet, og konklusjonen er kanskje ikke helt som alle trodde.

Men la oss først da for oss teknologi-endringene selskapet har foretatt seg, for det er mye nytt.

Annonse


Panelene blir stadig mer avanserte

Det er slik at brikken som styrer iPhone 13-serien ikke bare snakker med mobilen, men også mobilens FaceID, så det er klart: fjernes skjermen, stopper kommunikasjonen, og fordi disse skjermene har serienummer som sendes til mobilen, stopper FaceID å fungere om serienummeret ikke er godkjent av Apple. Dette er ikke så overraskende og noe vi regnet med siden dette ble oppdaget.

I tillegg har nå altså iPhone 13-panelet en brikke med ADC (analog til digital konvertering), aktivering av True Tone (da iPhone X kom ble det avslørt at bytte til paneler som ikke er godkjente, ble True Tone deaktivert) og aktivering av FaceID.

Greia med True Tone-informasjonen i iPhone X, og bytte av paneler, var at man kunne lese, slette og programmere disse brikkene:

Kineserne fant kjapt en måte å kopiere dataene over. Originalt kunne dataene kun kopieres fra en original skjerm til en annen, men i løpet av årene har vi sett at koden ble overført til ikke-originale skjermer

iCorrect

Derfor mener de Apple gjør dette

Apple har altså tatt nok et grep for å automatisk deaktivere funksjoner om noen tukler med komponentene, men hvorfor?

iCorrect mener årsaken er kampen mot Kina:

“Etter min mening, og dette er ikke noe jeg kan kommentere om for hele bransjen, er at dette ikke er en kamp mot tredjepartsreparasjon, men Apples kamp med Kina. Vi forbrukere og reparatører er fanget i midten.

Apple designer vakker teknologi på innsiden og utsiden, og de produserer det i Kina, som deretter tar teknologien fra hverandre og produserer alternative deler. Apple er smarte og bruker dette mot kineserne ved å blokkere ikke-originale deler. Dessverre betyr det også at de også blokkerer bruken av egne deler.”

iCorrect klarte det, men det er ikke akkurat lett

Ekspertene konkluderer altså med at Apple har vært smarte, men ikke så smarte at det ikke var mulig for dem å klare dette: de klarte nemlig å flytte den originale panel “Integrated Circuit”-brikken fra et originalt panel til et annet, og det uten at FaceID sluttet å fungere.

iCorrect forventer at Apple fikser dette som de anser som en feil i kodingen slik at kommunikasjon mellom brikkene ikke lenger vil fungere og på den måten stoppe Kinas tredjepartsmarked.

Annonse