Annonse


Dette er Qualcomms mobil for blod-fansen, men hvorfor er den så dyr?

“Smartphone for Snapdragon Insiders” er navnet på mobilen som slenger seg på beta-bølgen i form av en skikkelig rå mobil laget av Asus for Qualcomm. Eller er den nå det?

Det er lite som gjør denne spesiell:

  • 512GB lagringsplass
  • 16GB RAM
  • 6,78″ – 144Hz Samsung OLED-skjerm med Gorilla Victus
  • Video: 8K @ 30 frames, [email protected] 30 eller 60FPS
  • Sony IMX686 64 (fra en mobil lansert i fjor, Zenfone 7 Pro)

Mobilen har Qualcomm Snapdragon 888, og minner derfor mye om Asus sin ROG Phone 5 Ultimate, som The Verge påpeker. Noe annet de påpeker er at det er merkelig denne er så dyr med så “tradisjonelle” spesifikasjoner (og ei heller Plus-modellen av 888), at dette ser noe skuffende ut, men det er flere overraskelser i esken, så les videre.

I USA er prisen hele 1500 dollar, og fordi mobiler der er rimeligere, vil prisen i Norge være høyere. Om den da lanseres her.

En tapt mulighet

Det er utrolig dårlig at denne, en slags toppmodell som den jo bør være, at den ikke kan filme 3 x 4K HDR-videokilder eller knipse 28MP-bilder.

Annonse
Dette er jo nøyakltig hva Qualcomm lovet da de introduserte Snapdragon 888 i desember. Godt observert av The Verge igjen, men meget merkelig fra Qualcomm, som vio håper starter et beta-program der dette er første funksjon.

De beste kameramobilene har den beste programvaren – er Asus kjent for det?

Det er dog god 5G-støtte, samt WiFi 6e og Bluetooth 5.2. Det er da noe.

Men så var det laderen, som heller ikke er den kjappeste, og batteriet som ikke er det største. Qualcomm Quick Charge 5 er på plass, men denne makser ut på 65W og ikke 100W som er maks for femte generasjon hurtiglading fra Qualcomm.

Vi kan avslutte med noe hyggelig, og det er det faktum at MW08 (bare med et annet varemerke) følger med i esken, et par propper til 299 dollar, og som vi mener er meget gode.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse