mw08itavisentest
MW08 gjør nesten alt bra over hele linja, men til prisen burde ANC-en og omgivelseslydene vært bedre.

Annonse


TEST: De er små, de varer lenge og de låter supert – sjekk ut MW08

Master & Dynamic fra New York designer og utvikler veldig bra propper og hodetelefoner, og med MW08 har de krympet serien, økt høyttalerne og pakket det hele inn i noe som minner mer om mote enn teknologi.

Oppdatert,

Deal.no selger disse, ble vi gjort oppmerksomme på av Odd Gunnar Dalen. Takk Odd Gunnar.

Selskapet har mistet den importøren til Norge

Men hva er det som har skjedd med selskapet i Norge? De har visst mistet importøren, for produktet er ikke å finne i noen norsk nettbutikk. Dette overrasket da vi har sett nettopp disse bredt testet i utenlandske medier.

Annonse
Vi tok kontakt med PR-kontakten som indirekte bekreftet at de ikke lenger har produkter til salgs i Norge. Vedkommende kunne ikke forklare hvorfor, men vi fikk uansett likevel tilsendt et par, det kan jo hende de gjenopptar salget i Norge.

Design

Husker du første gang du åpnet AirPods-etuiet? Det er helt greit om du ikke tenkte noe særlig på dette (det er mulig det bare er oss), men poenget er at klikkelyden og måten det føles å åpne dem, er noe tilfredsstillende.

mw08test
Klikk!

Etuiet er smartere utformet enn Sennheisers fordi det er flatere og derfor ligger bedre i bukselomma.

Trond Bie, som alltid har lydpropper i olabuksene.

Etter flere år er de like snappy med den fine “zippo-lyden”. Slik er det også å åpne MW08, bare enda mer luksuriøst der de ligger pakket inn i svart rustfritt stål, med svarte metaller (aluminium-antenner, keramikk og rustfritt stål) – det er kun proppene som er av gummi.

Disse ser utrolig flotte ut også, og de peneste proppene vi har testet. Hva angår størrelsen setter de en ny standard i denne klassen også hva angår lydkvalitet, men det kommer vi tilbake til.

Vi syntes Sennheisers True Wireless II var flotte, men nå ser de bare ok ut sammenlignet med MW08 som minner mer om et smykke.

Jeg hadde faktisk ikke så veldig store forhåpninger den ene eller andre veien med disse, markedet er ganske fullpakket. Jeg ble positivt overrasket.

Trond Bie, anmelder

Men det var før vi fant ut hvor mye de er. Disse er krympet mye sist gang vi var innom MW-serien til M&D, MW07, (som ble fulgt opp av MW07 Plus). Samtidig har de faktisk klart å øke høyttaler-størrelsen fra 10 til 11 mm av typen Beryllium, som de alltid bruker og som de hevder er dyre greier for dem å bruke. Et kjapt Google-søk avdekker at dette er et relativt sjeldent grunn-element, men det er også alt vi kan si om den biten.

Apple gjorde det vi alltid håpet på med AirPods Max der man kun finner volum, ned-trykk og ANC av eller på – dessverre har M&D mye mindre spillerom på disse da det ikke er noen antenne som stikker. Uansett burde de små knappene ha viket for berøringsfølsomhet. Ikke at det er noe vi har sett på plugger så små og med denne utformingen.

Lydkvalitet

M&D har ikke et nøytralt lydbilde – ikke at noen av oss forventer det i et par så små høyttalere. I stedet har de skrudd lyden akkurat slik de mener den skal være, og vi mener de har kommet veldig nærme det maksimale de kan oppnå. Det var trolig ikke lett å balansere troverdighet/underholdning, men vi mener de treffer godt.

Vi prøvde iOS’ EQ, og noen ganger kan jazz EQ-en levere en god del mer moro, men ikke med disse: opplevelsen ble mer flat. Vi skrudde så av dette, og har brukt dem uavbrutt i noen uker. Vi har ikke sett behovet for AirPods Pro, og AirPods Max er jo så mye større at vi foretrekker dette paret ved de aller fleste anledninger.

Jeg liker selvsikkerheten som må til ved å droppe EQ.

Har du aldri betalt rundt 4000 kroner for lyd før, så vil disse uten tvil imponere. Lydbildet er så bredt de kan være med plugger, og man kan lytte til cymbaler man ikke riktig har oppdaget tidligere. Vokalen er klar og tydelig, og det er nok “oomph” i bassen til å tilfredsstille meg, og mer. For de som elsker masse bass er det aldri nok, men for de av oss som ønsker mer “aktiv” lytting, som kombineres med et meget godt detaljnivå og presisjon, så er disse morsomme, uten tvil.

Støydempingen er ikke den beste, den er ikke det. Men fordi de sitter så godt inne i øret, er det ikke noe som plager oss – vi hører ingenting uansett (og undersøker sjelden om ANC er påslått, vi har nemlig oppdaget at funksjonen noen ganger deaktiveres).

De slipper også inn et mindre detaljert lydbilde enn AirPods Pro og Max om man aktiverer omgivelseslyd, men det er greit nok.

De slipper også inn et mindre detaljert lydbilde enn AirPods Pro og Max om man aktiverer omgivelseslyd, men det er greit nok.

Komfort

Vi etter først å ha oppdaget at de kvittet seg med “flaggermus”-designet, altså den ekstra lille gummi-tingen som holdt dem skikkelig på plass inne i øregangen.

Heldigvis var det ikke noe å bekymre seg for, for disse smatt inn i øret på en måte at vi visste de ville sitte i og levere en stabil lytteopplevelse.

Årsaken er at de i stedet har fylt ut “kroppen” til proppene slik at de former seg på innsiden for stabil og god komfort. Meget bra jobbet.

Batteri og app

M&D lister opp 12 timer spilletid uten ANC, og 10 timer med. Det stemmer sikkert ved lavere volum enn vi vanligvis bruker, men dette er trolig mer enn nok for de aller fleste 99 prosent av tiden. Hører du på podcasts og slikt ting, noe vi ofte gjør med en propp, varer de hele dagen.

Disse tar 15 minutter å lade opp halve batteriet – 100 prosent tar 45 minutter. Med etuiet på maks kan du bruke dem i 42 timer. Vi kan knapt huske at vi ladet etuiet i det hele tatt, men vi snakker ikke mer enn to ganger over en periode på to uker.

Disse må dessverre styres fra Connect-appen til produsenten, for Apple gir ikke utviklerne lov til å integrere spesial-funksjoner i iOS-hurtigkontrollpanelet. Av ANC-funksjoner finner vi modusene “Max ANC” og “All day ANC” og ambient modusene “voice” og “awarness”.

Dessverre er det slik at appen ikke alltid klarer å kommunisere med proppene, slik at vi må ta omstart av av den. Merk at det heller ikke er mulig å aktivere ANC-funksjonene med kun en propp i øret, om det er noe du kunne tenke deg.

Konklusjon

Det er morsomt at det finnes et ungt selskap som Master & Dynamic som leverer god-lyd med kjempe-design. Vi håper de ikke blir kjøpt opp av en av de store, og klarer seg slik at de kan utfordre Sony, Sennheiser, Apple og Samsung i årene som kommer.

TEST: De er små, de varer lenge og de låter supert – sjekk ut MW08
Vi konkluderer
De spiller bra, de ser bra ut, de har god batterilevetid og de sitter perfekt i øret. Det er lite mer man kan ønske seg.
Leservurdering28 Vurderinger
3.8
+
God lydkvalitet
Meget lekre og små
God batterilevetid
Perfekt passform
-
Svak ANC
Ustabil app
9

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse