Switcholed
Alt fungerer som før, men midtpunktet er oppgradert. Det gjør at Nintendo kan rulle ut flere produkter kjappere, holde kosten nede og fortsette med det samme maskinvaremiljøet for utviklerne.

KOMMENTAR: Nintendos geniale Switch-taktikk får fansen til å se rødt

Annonse


Nintendo plutselig-avslørte en helt ny Nintendo Switch i går (“Nintendo Switch™ console (OLED Model”). Eller, er det nå egentlig en helt ny en?

Skjerm, lagringsplass, høyttalere og kick-stand oppgradert

Nei, det er egentlig ikke det: utover å øke skjermen fra 6,2″ til 7″ OLED (oppløsningen er den samme), samt oppgradere kick-standen og høyttalerne, er det ingen forbedringer på innsiden (ok da, så er lagringsplassen oppgradert til 64GB, fra tidligere pysete 32GB) eller utsiden – selv joy-con gamepadene-er like. Om de ikke har “drift”-problemene som de opprinnelige sliter med vet vi ikke enda.

Du kan koble den nye OLED-modellen til hjemmenettverket med kablet LAN, men hvem gidder vel det.

Slik selger man et teknologiprodukt til alle aldre: uten å fokusere på teknologi. Nintendo er spilleverdens leketøy-Apple.

2022 for Switch 2?

Nintendo kunne ha gjort så mye mer i 2021

Vi har lenge skrevet om ryktene rundt nye Switch 2 som skulle komme, men så kommer det altså kun en maskin med oppgradert skjerm og lite annet – Nintendo kunne ha oppgradert mye mer på innsiden, kunne de ikke?

Annonse


Jo, de kunne det. De kunne jo også lagt til rette for DLSS, og hva med 4K til TV-en? Nei da, det får man heller ikke. Så hva i all verden kan jeg presentere denne kommentaren med en slik tittel? Det er ingen CPU, GPU eller RAM-forbedringer. Hva i alle dager?

Større skjerm. Det er egentlig alt.

Fordi “nye” Switch kommer til å selge som bare det, og ingen behøver å løfte en finger for å få det til: ingen nye utviklingsverktøy, kompatibel med alle Switch-spill som er lansert og som kommer i nærmeste fremtid, omtrentingen forandringer i forhold til produksjonen av produktet og trolig mer eller mindre den samme produksjonskosten for Nintendo som da de lanserte den opprinnelige versjonen fra mars 2017 – siden den gang har jo 7″ OLED-skjermer blitt mye billigere.

The Verge sin tittel i forhold til oppgraderingen er god: “Nintendo behøvde aldri å fikse Switch, den er ikke ødelagt”.

The Verge

Det er godt mulig Nintendo vet komponent-mankoen vil vedvare og i stedet vil lansere et produkt man faktisk kan handle

En annen fordel for Nintendo, og ikke nødvendigvis kundene, er at de nå har lagt opp til en strategi som for egen del er enkel å følge (ingenting av det Nintendo gjør er enkel, men det er enklere når plattformen og grunn-ideen er god), og som nærmest garanterer et bedre resultat enn å sjonglere med teknologi.

For selv om de vil selge haugevis av nye Switch, ikke minst fordi det fra tid til annen er manko på den opprinnelige, er at alle nå skrur opp forventningene ytterligere for den ekte oppfølgeren som nå er garantert å komme med oppgradert innmat og 4K ut.

Nintendo skal ha skryt for å levere den samme batterilevetiden med en større skjerm, på papiret, vi får ikke vite om de har klart de før vi selv tester, og det er noe, ingen tvil om det.

Nintendo er ikke bare et teknologi-selskap, de er smartere enn det.

Annonse