Innsiden av Mercedes Benz EQS 2022.
Innsiden av Mercedes Benz EQS 2022.

Se Mercedes Benz sin Hyperscreen

Annonse


S-klasse Mercedes er forbundet med overdådighet og luksus, EQS er ikke noe mindre.

I en klasse for seg selv

Selve navnet, S-klasse, kommer fra tysk og står for Sonderklasse og betyr rett og slett spesialklasse. Og her har Mercedes alltid vært tro mot navnet, S-klasse bilene har alltid vært tilgodesett med det siste og det beste.

Nå kommer den første hel-elektriske S-klasse Sedanen fra den tyske bilprodusenten, navnet er EQS. 2022 er modellåret og på Mercedes sine hjemmesider står det å lese at priser på disse blir tilgjengelig i løpte av sommeren med en lansering i løpet av høsten 2021.

Les også: Dette er EQS, Mercedes sin luksusbil med 770 km rekkevidde.

Annonse
Lang rekkevidde

På nettsidene sine oppgir Mercedes at EQS skal ha en rekkevidde på opptil 770 km (WLTP), dette er mer enn hva noen andre (som er tilgjengelig for kjøp) idag opplyser. Det er faktisk 160 kilometer lenger enn hva nåværende “rekkevidde-leder” Mustang Mach E oppgir som maks rekkevidde, det er dermed også mer enn alle Tesla-modeller.

Skjerm, skjerm og mer skjerm

En av de første tingene vi la merke til når bilen ble annonsert var den helt enorme skjermen foran i bilen. Egentlig er det tre skjermer som er satt sammen under en buet glassflate. Det er en for viktige ting som speedometer og annet tjas, men det er også en for infotainmentsystemet og en bare for passasjeren foran. I tillegg er det skjermer for de som sitter i bak i bilen.

Hyperscreen – tre skjermer bygget inn under den samme buede glassflaten gir et helt eget preg. Kilde: The Verge

Den enorme skjermen har Mercedes kalt for HyperScreen, man kan skjønne hvorfor for dette er nok det største som er tilgjengelig pr idag. Hele 59″ strekker skjermflaten seg over.

Det er ikke bare fører og passasjerer foran som får skjermer å boltre seg på, også bak i bilen er det plassert skjermer. Kilde: The Verge

Du kan se hele gjennomgangen av bilen her:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse