Musk tar oss med på innsiden av hva som skjer med Neuralink, og deler også litt tanker om en potensiell fremtid.
Musk tar oss med på innsiden av hva som skjer med Neuralink, og deler også litt tanker om en potensiell fremtid.

Annonse


Musk: Neuralink kan gi blinde synet tilbake, døve skal høre igjen og lamme skal gå

I ett intervju med Joe Rogan så snakker Rogan og Elon Musk om potensialet til Neuralink og Musk legger ikke noe i mellom på hva Neuralink er i stand til å gjøre.

Fikser det meste

En av de første tingene som de to snakker om er hvordan man går frem for å “installere” enheten. Musk forklarer at det borres et hull i kraniet, på ca 2,5 cm i diameter. Neuralink vil da erstatte den manglende delen av kraniet og elektroder vil da føres inn i hjernen til spesifikke lokasjoner. Så syes alt sammen igjen og man ikke kunne merke om en person har en Neuralink eller ei.

I løpet av samtalen mellom de to (se hele i videoen nedenfor) så kan vi høre at Musk snakker om hvordan Neuralink kan hjelpe alt fra bevegelseshemmede til døve og blinde ved å fikse det som er galt. I løpet av den 25 minutter lange seansen er de to gjennom mange forskjellige emner og Musk avslører flere detaljer om Neuralink, som er hjerne-implantatet som utvikles primært for å hjelpe mennesker med lammelser.

En av tingene Musk tenker at Neuralink kan brukes til er å fikse epilepsi ved å “fyre av en motpuls når enheten merker at et epilepsi-anfall er på vei”, men også at man ved bruk av en slik enhet vil kunne tilbakeføre motoriske egenskaper og til og med forbedre de over tid.

Annonse
neuralinkpong
Før Musk og teamet er klare til å eksperimentere på mennesker må de gjennom dyreforsøk, denne apen spiller Pong med Neuralink.

Universielt språk

Hittil i vår levetid har vi hatt mange forsøk på å lage globale språk, slik som Esperanto, og prosjekter som AlterEgo jobber med å la oss snakke sammen uten å faktisk snakke. Musk og hans kumpaner er nå i ferd med å ta dette et langt steg videre. I løpet av samtalen hører vi Musk estimere at innen fem til ti år vil Neuralink eller et lignende produkt kunne erstatte språk helt og holdent.

Mens han snakker om muligheten for et universelt språk, sier Musk: “Jeg tror du i prinsippet ville være i stand til å kommunisere veldig raskt og med mye mer presisjon … språk, jeg er ikke sikker på hva som ville skje med språket, men i en situasjon som denne, ville det være som Matrix. Du vil snakke et annet språk, ikke noe problem. Bare last ned programmet.”

Vil ta tid

I løpet av samtalen med Rogan sier Musk at de første versjonene av Neuralink vil fokusere på å hjelpe mennesker med hjerneskader.

– Det kommer ikke til å komme snikende, dette vil ta en stund, sier Musk om muligheten til å kommunisere uten tale, hjerne til hjerne. Eller Neuralink til Neuralink.

På spørsmål fra Rogan om hvor lang tid det vil ta før vi slutter å snakke sier Musk at “om utviklingen fortsetter å akselerere så kanskje om fem til ti år”.

Musk går ikke inn på når dette blir mer kommersielt i samtalen med Rogan, men snakker om muligheten til å kunne bruke enheten til å lagre og spille tilbake minner, lagre tankene dine i ett gitt øyeblikk akkurat som å “lagre fremgangen i et spill”. Dette hevder Musk at man også kan bruke til å overføre din hjerne til et annet menneske.

Symbiose med AI

En av de mer skremmende / spennende konseptene som de to snakker om er hva som kan være neste steg for en slik teknologi. Eksempelet som Rogan bruker er om noen ønsker å ta dette lenger

Joe Rogan: – Hva om man ønsker å gå helt P100D (referanse til Tesla S) og kutter av hele toppen av hodet for å sette en , hva skjer om man setter Neuralink på steroider og hvordan vil det se ut. Til dette svarer Musk at det vil da dreie seg om en større enhet, altså et større inngrep, men samtidig vil man da kunne leve i en konstant symbiose med AI hvor den nærmeste sammenligningen de to kommer frem til er Dr. Manhattan fra DC Comics.

En særdeles spennende samtale mellom Musk og Rogan her altså. Kilde: Youtube

Hva med deg, ville du ha lagt deg under kniven for å oppgradere deg om det blir en mulighet for alle og enhver i fremtiden?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse