AlterEgo lar deg kommunisere med mennesker og maskiner uten å åpne munnen.
AlterEgo lar deg kommunisere med mennesker og maskiner uten å åpne munnen.

Annonse


AlterEgo lar deg styre maskiner med tankene og snakke uten å åpne munnen

Har du noen gang ønsket at du bare kunne tenke hva du ville at datamaskinen din skulle gjøre? Møt AlterEgo

Stemmen inne i hodet

Det er MIT MediaLab som har utviklet prototypen “AlterEgo”, leser den lille stemmen inne i hodet ditt og oversetter denne til kommandoer som sendes til enheter du vil kontrollere eller leser det tilbake til deg i øret ditt. Det er på en måte stemmekontroll, men uten at du trenger å åpne munnen og si noe.

Her har brukeren “tenkt” på klokkeslett, og får tilbake tidspunkt via AlterEgo. Kilde: MIT

Enheten er bygget for å styre maskiner, digitale assistenter og kommunisere med andre mennesker uten å være forstyrrende, både for brukeren og omgivelsene.

Lukket system

Systemet fanger opp nevrale signaler når taleartikulatorer aktiveres under en brukers interne artikulering av ord. Dette gjør det mulig for en bruker å overføre og motta informasjonsstrømmer til og fra for eksempel en PC eller andre personer uten noen observerbar handling, og uten å koble brukeren fra omgivelsene.

Annonse
Se demonstrasjonen av AlterEgo her. Kilde: MIT

Deler av teknologien er velkjent og det er induksjon via bein i kraniet som benyttes for å gi brukeren av enheten tilbakemeldinger uten forstyrrelser av det øvrige lydbildet man befinner seg i. Dette gir et lukket system som føles for brukeren som om alt skjer inne i vårt eget hode, som om vi snakker med oss selv.

For mennesker med taleforstyrrelser

Hovedfokuset for dette prosjektet er å bidra til å bedre kommunikasjon for mennesker med taleforstyrrelser, og tilstander som ALS (amyotrofisk lateral sklerose) og MS (multippel sklerose). Men i tillegg har systemet potensial til å sømløst integrere mennesker og datamaskiner – slik at databehandling, surfing på internett eller bruk av teknologi forøvrig vil bli mer flettet inn i vårt daglige liv.

Er dette noe for deg?


  

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse