Data fra bilene og mangel på råvarer gjorde at Tesla fjernet denne funksjonen fra Model Y og Model 3.
Data fra bilene og mangel på råvarer gjorde at Tesla fjernet denne funksjonen fra Model Y og Model 3.

Annonse


Tesla fortsetter å være annerledes enn resten av bilprodusentene

Det viser seg at Tesla nå har fjernet korsrygg-støtte i Model Y, tilgang til komponenter er bare en liten del av grunnen.

Ikke som de andre

Det normale innenfor bilmarkedet er at produsentene følger en standard for når biler oppdateres, dette skjer stort sett årlig og det gir forbrukere en oversiktlig og grei måte å vite om bilen du kjøper er siste modell og har siste oppdateringer og finesser. Det er ikke tilfellet hos Tesla, der gjøres endringer i produksjonslinjer når de er klare for det. Dette er selvsagt fint ettersom endringene fra Tesla i all hovedsak har vært for å gjøre bilene deres bedre hele tiden.

Men det gjør det lite oversiktlig for en bilkjøper som kan ende opp med å kjøpe en 2021 modell som har mindre funksjoner enn 2020 modellen, iallefall basert på den endringen som nå har blitt avdekket av en bruker på Reddit. Chrissugar21, som brukeren kaller seg på forumet, har lagt ut et bilde som viser at hans Tesla Model Y har blitt levert uten korsryggstøtte.

r/teslamotors - New Model Y delivery 5/29/21. No passenger lumbar support control. Other model Y we have does. Vin 199,xxx
Reddit-brukeren Chrissugar21 har lagt ut dette bildet for å vise at hans Model Y ikke hadde støtte for korsryggen. Kilde: Reddit / Chrissugar21

Musk bekrefter

Til Electrek.co så har Musk bekreftet hvorfor Tesla har fjernet denne funksjonen fra Model 3/Y, og ifølge den noe spesielle industrilederen så er det to grunner til at de nå har fjernet korsryggstøtten. Den ene er tilgjengelighet på komponenter som bilbransjen forøvrig sliter med, den andre er at i følge tallene som Tesla har samlet inn så brukes dette ikke i det hele tatt. Det er verdt å nevne at dette gjelder korsryggstøtten på passasjersiden og ikke på førersiden.

Annonse
Bevegelig korsrygg-støtte ble fjernet bare på passasjersetet foran på 3 / Y (er ikke der i baksetene). Logger viste nesten ingen bruk. Ikke verdt pris / masse for alle når de nesten aldri brukes. Prisene øker på grunn av stort prispress i forsyningskjeden i hele industrien. Spesielt råvarer. ”

Elon Musk

Hele bilindustrien sliter med tilgangen på halvledere for tiden noe som leder til at mindre kritiske funksjoner forsvinner fra mange bilmodeller for tiden.

Les også: Mangel på halvledere får innvirkning på bilindustrien

Hva tenker du, er korsryggstøtte i passasjersetet noe du ville betalt ekstra for?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse