Inntektene ned og utgiftene opp for CDPR og de har fortsatt langt igjen før de er klare for å relansere på PS.
Inntektene ned og utgiftene opp for CDPR og de har fortsatt langt igjen før de er klare for å relansere på PS.

Annonse


Vet ikke når Cyberpunk 2077 blir tilgjengelig på Playstation igjen

CD Projekt Red har presentert sin inntjeningsrapport for årets første kvartal, og samtidig kaster de litt lys over hvorfor de fortsatt ikke er på plass igjen hos Sony.

CD Projekt Red har presentert siste kvartalsrapport, og deler litt mer om hvorfor Sony ikke slipper de inn igjen.

Inntektene halvert

Inntektene til den polske spillutvikleren har gått ned 65 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, dette er på grunn av at både Cyberpunk 2077 og The Witcher 3 salget har begynt å avta. Det er også behov for å sprøyte mer penger inn i selskapet for å rette opp feil etter en katastrofal lansering av Cyberpunk 2077.

Les også: Over 75 prosent har gitt opp Cyberpunk 2077

CDPR måtte kaste kull på i desember for å rette feil i Cyberpunkt, det har kostet. Kilde: CDPR

Stiller krav til CDPR

Under presentasjonen av rapporten kom det også mer informasjon om hvorfor AAA spillet til CD Projekt Red ikke har kommet seg tilbake til PS. Tidligere har spillutvikleren hevdet at de kommer tilbake til PS når Sony vil det, men det viser seg at det mer komplisert enn som så og at det er noen kriterier som må nås for at spillet skal slippes ut igjen via Playstation Store.

Annonse
Jeg kan ikke gå detaljert inn i settet med kriterier eller hvordan samtalen utvikler seg, dette må være underlagt PlayStation [og] oss selv, men ja, det er noen slags kriterier, la oss si det slik. […] Det er en prosess, vi er midt i den prosessen og det skjer samtaler. Beslutningen vil bli kunngjort når den er klar til å bli kunngjort.

CD Projekt Red

Mindre ustabilt

CDPR delte også en oversikt som viser hvordan antall krasj har gått ned etterhvert som selskapet har rullet ut patcher og hotfixer, men samtidig viser oversikten at CDPR fortsatt har en del arbeid foran seg.

Uten at aksene er tallfestet så kan man se en klar nedgang i antall feil i spillet. Kilde CDPR
CDPR har fortsatt som mål at Cyberpunk skal bli en suksess, og skal tilby gratis utvidelser og planlegger en “New Gen” utgave som kommer i 2022. Kilde: CDPR

Ingen nye AAA-titler før 2022

CDPR kastet også litt lys over hva de jobber med for tiden, selskapet har tidligere sagt at de skal starte på flere nye AAA-titler, men nå er det klart at de ikke kommer til å starte på dette før tidligst i 2022. Dette er grunnet at mye av selskapets ressurser nå er opptatt med å sørge for at Cyberpunk leverer.

Som vi kunngjorde under strategioppdateringen, planlegger vi å starte AAA-utvikling fra 2022. Dette er et år med transformasjon, det er mye mer arbeid [som skal gjøres] på Cyberpunk. En stor del av teamet jobber fortsatt med Cyberpunk, men definitivt er det team som forbereder fremtidige uanmeldte prosjekter. Jeg vil si at 1/3 av Cyberpunk-teamet […] jobber med en uanmeldt ting, men det er ikke slik at vi er i parallell AAA-utvikling. […] Nesten halvparten av Cyberpunk-teamet fortsetter å jobbe med selve Cyberpunk og [neste] utgave. Så har vi team som forbereder arbeid på uanmeldte AAA-linjer.

CD Projekt Red

Cyberpunk 2077 er tilgjengelig på PC, Xbox One, Xbox Series X/S, og Stadia. Spillet er fortsatt ikke tilgjengelig for kjøp på Playstation-konsoller og i skrivende stund er det ikke klart når dette skjer. Av andre titler så er The Witcher 3 tilgjengelig på PC, Xbox One, PS4 og Switch, samt Xbox Series X/S og PS5 via bakoverkompatibilitet.

Søk etter Cyberpunk hos Playstation leder til informasjon om hvordan man kan få tilbake pengene.

Les også: Sjokkerende få bad om å få pengene tilbake for Cyberpunk 2077

Nye versjoner av begge disse spillene tilpasset siste generasjon konsoller kan komme senere i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse