masseffectkrasjer
"Mass Effect Legendary Edition" starter ikke på PC for en rekke eiere som håpet å vende tilbake.

Annonse


BLOGG: Aktiverer du denne Windows 10-funksjone kan spillene dine krasje

Mitt favoritt RPG noen sinne er Mass Effect 2.

For meg krasjer Mass Effect Legendary Edition til skrivebordet rett etter logo-snutten

De opppussede versjonene har fått gode kritikker, så jeg så frem til å vende tilbake, først og fremst til oppfølgeren som jeg har svært gode minner fra. Jeg husker spesielt at manus og dialog var veldig godt skrevet – det skulle bli spennende å se så mange år senere om kvaliteten fremdeles holder mål, men så langt kom jeg aldri.

Først trodde jeg det var noe rot med koden, jeg fikk nemlig en før bruk før lansering, og en etter, men dette viser seg ikke å stemme, og jeg har uansett EA Play Pro der spillet følger med så koden bør ikke spille noen rolle.

Jeg har prøvd med både Origin og EA Desktop og GeForce-driverne er oppdaterte de

Etter to re-installasjoner av den 103GB store totalpakken, der nedlastingen også stoppet (jeg måtte ta omstart av maskinen for å få programvaren, og EAs sine forum-sider, til å laste igjen – merkelig), ga jeg opp dette med kodene og fant kjapt ut at jeg ikke er alene med at spillet ikke starter. I det hele tatt.

Annonse
Siden lanseringen på fredag er det tilsynelatende mange som ikke får spilt i det hele tatt; for noen krasjer spillet selv før logo-snutten i det hele tatt spilles.

Flere har problemer

Det er to ganske lange tråder på EA offisielle forum for spillet, en på 16 sider og en på 26 sider som er merket med “Rettet” (noe som ikke stemmer).

Det ryktes at Bluetooth-drivere, og spesielt Xbox Wireless Headset kan skape krøll. Det var ikke min erfaring

For det samme sies om “Controlled folder access” som vi nettopp omtalte, altså denne løsepenge-sikringen som er innebygget i Windows men deaktivert som standard.

Og jaggu var ikke det synderen: vi deaktiverte funksjonen og installerte spillet på nytt, og nå fungerer det. Derfor: om du aktiverte bør du deaktivere igjen og installere på nytt om det ikke fungerer å kun skru av funksjonen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse