Clubhouse gjør seg klar til å dekke enda mer av markedet med sin "casual drop-in"-app.
Clubhouse gjør seg klar til å dekke enda mer av markedet med sin "casual drop-in"-app.

Annonse


Clubhouse til Android – annonserer global utrulling

Frem til nå har Clubhouse vært forbeholdt iOS-brukere, men nå er altså android appen på vei ut til massene.

Lanserte midt i pandemien

Clubhouse kom når vi trengte en annerledes sosial arena mest, i mars i fjor åpnet de opp plattformen sin og hentet brukere med en “kun etter invitasjons”-strategi. For de som ikke har fått det med seg enda så er Clubhouse en app hvor man oppretter egne “rom” hvor opptil 5000 personer kan delta og kommunisere via lyd. Siden da har appen blitt åsted for alt fra seminarer, workshops og ren “kaffeprat”.

Android app ut til massene

Etter at Clubhouse slapp sin Android app i beta for en uke siden så har selskapet nå annonsert at de kommer til å fortsette den globale utrullingen i uken som kommer. Utrullingen skjer i faser og det er Brasil, Japan og Russland som er først ut på tirsdag, India og Nigeria innen fredag og resten av verden i løpet av kort tid etter det.

Nye funksjoner kommer

Blant annet så jobber Clubhouse med å forbedre plattformen kommersiell bruk og i April kom muligheten til å donere penger til de innholdsskapere på plattformen, i en kommende oppdatering ser det ut til at Clubhouse fortsetter å forbedre denne med muligheten til å se alle som har donert penger til deg. Du skal også få en oversikt over alle du har hørt snakke de siste 10 dagene, og man skal kunne tagge andre brukere i profilen sin.

Annonse
Ikke alene, men veksten avtar

Det er ikke bare Clubhouse som har innsett at denne typen apper har en plass i verktøykassen til veldig mange der ute. Twitter snakket om oppkjøp og har siden lansert sin versjon av “Clubhouse”, Mark Zuckerberg skal ha uttalt at “han ville ha noe lignende Clubhouse” til Facebook og Reddit har testet ut lignende funksjoner mot sine brukere.

Appen har hatt en eventyrlig vekst siden lanseringen og har på det meste hatt 9,6 (Februar) millioner nedlastninger i måneden, i det siste har disse tallene falt dramatisk og var ved siste måling (April) på 900 000 i måneden. Dette kan tyde på at veksten avtar etterhvert som markedet mettes, men samtidig har Android en markedsandel på nesten 73 prosent, som Clubhouse enda ikke har fått utnyttet.

Clubhouse er fortsatt i lukket beta hvor du må få en invitasjon fra noen som allerede er bruker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse