Reddit kaller seg allerede "forsiden til internett", nå skal de tjene penger på posisjonen de har fått.
Reddit kaller seg allerede "forsiden til internett", nå skal de tjene penger på posisjonen de har fått.

Annonse


Reddit åpner krigskassa og skal bli dobbelt så store

Uansett hvilken målestokk du finner frem så er faktum at Reddit er en gigant, og har funnet sin plass blant de 20 største nettstedene i verden, nå skal de fokusere på inntjening og videre vekst.

Større en Twitter

Reddit har flere brukere enn Twitter, den påvirker askjemarkeder, er først ute med nyheter og det er der de virale bildene du får i Facebook-feeden din var for måneder siden. Men i årevis har Reddit ikke tatt ut potensialet som ligger i plattformen for videre vekst. Både verdisettelse og inntjening er langt unna de nettstedene de i størrelse kan sammenlignes med viser til. Men nå kan det se ut som om den “lille giganten” har planer for å endre dette.

Les mer om daytrading

Få med deg: Hva skjer når et Reddit-forum bestemmer seg for å styrte kapitalismen (Teknokratiet)

Annonse


r/wallstreetbets var kilden til det som ble den store snakkisen tidligere i år. Kilde: Adobe Stock

Bygger organisasjon

Det er Jen Wong, Reddits CEO, som uttaler dette. Wong som tidligere har vært hos Time Inc ble med i Reddit i 2018, rett etter at plattformen fylte hele 15 år.

– Vi investerer mye. Vi har samlet inn penger, og det er flott å være i investeringsmodus: vi vokser globalt, vi bygger nye opplevelser som video, lyd og en virtuell økonomi. Vi ansetter mange mennesker – jeg mener, vi kommer til å være dobbelt så store på slutten av året, ca 1400 mennesker, sier Wong

Nye målgrupper og inntjeningsmodeller

Etter årevis med stort sett samme designuttrykk har Reddit også begynt å rulle ut ny teknologi i en imponerende hastighet. I løpet av det siste året har selskapet prøvd ut bruk av både live-video- og lyd, og med sluttet seg til det store spekteret av selskapet som ønsker å ri på Clubhouse-bølgen.

Reddit har også begynt å eksperimentere med en vågal forretningsmodell for et sosialt nettsted: betaling for brukere.

I årevis har selskapet latt brukere donere til nettstedet i bytte for en annonsefri opplevelse kalt Reddit Gold, og brukere har også vært i stand til å gi gullstatus til hverandre, som en belønning for å skape godt innhold, fortelle en morsom vits , eller til og med bare som en tilfeldig godhet. Under Wong har denne tilnærmingen blitt skrudd opp noen hakk ogbrukere kan nå gi og motta et svimlende utvalg av priser, alt kjøpt med ekte penger, samt registrere seg for Reddit Gold – nå kalt Premium – for en månedlig avgift på $ 50, ca 420 kroner.

Annonsering utgjør fremdeles majoriteten av Reddits inntekter, men siden selskapet for alvor begynte å fokusere på Premium-virksomheten i fjor, har det doblet seg mot året før.

Les også: NVIDIA bad Reddit om hjelp

– Jeg tror det har mye potensial, sier Wong.

– Det som er spennende med det er at du kan se mot øst og atferd i asiatiske apper som WeChat osv. Gamifisering, tilpasning, uttrykk, å kunne betale seg i mellom med mynter og avatarer, det er bare en del av opplevelsen . Vi har alltid hatt den oppførselen på Reddit, men vi hadde ikke satt mannskap bak det for å gjøre det enda morsommere og mangfoldig, legger hun til.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse