Valve Steam
"Valve bruker sitt sitt monopol til å ta dominans over markedet.”

Annonse


Kampen mot Steam får opp dampen

Mandag må Apple møte i retten for å rettferdiggjøre App Store-avgiften på 30 prosent. For et par dager siden røsket Microsoft opp i markedet ved å redusere Windows’ butikkutt til 12 prosent og la med det press på Valves Steam-butikk.

“Bruker sitt monopol til å ta dominans over markedet”

Nå møter spillgiganten Valve søksmål fra Wolfire mot sitt 30-prosentskutt og påstått konkurransehemmende praksis på sin PC-spillplattform Steam.

Valve misbruker markedsmakten ved å sørge for at spillutgiverne ikke har alternativ til å selge spill gjennom Steam Store, hvor de er underlagt Valves avgift på 30 prosent.

Wolfire Games, Humble Bundle-skaper

I likhet med Epic vs Apple er påstanden i det nye søksmålet at plattformeieren bruker sitt monopol til å ta dominans over markedet ved å skattlegge resten av bransjen — en bransje som gi forbrukerne lavere priser om de kom ut av Apples/Valves jerngrep.

Inntekt på 125 millioner kroner pr. ansatt bare i avgifter

Wolfire Games hevder at Valve kontrollerer “omtrent 75 prosent” av PC-spillmarkedet og høster anslagsvis 50 milliarder kroner i årlige inntekter alene på 30 prosent-avgiften, det vil si mer enn 125 millioner kroner pr. år pr. Valve-ansatt.

Annonse


Anklagene mot Valve kan kokes ned til:

  • Alle andre selskapers forsøk på å konkurrere med Steam har slått feil.
  • Steam tillater ikke utgivere å selge PC-spill og spillnøkler billigere andre steder.
  • Rivaliserende spillplattformer kan dermed ikke konkurrere på pris.
  • De fleste konkurrerende spillbutikker har i stor grad gitt opp.
  • Det sikrer at Steam forblir dominerende. Selskaper som kunne ha blitt konkurrenter reduseres til å selge Steam-nøkler.
Counter Strike: Populært på Steam.

Valve svarte ikke på forespørsel om kommentar.

Kilde: MCV Develop

Annonse