rtx3060hdmidongel
En dongel i HDMI-porten er det som skal til få lure Nvidias digitalvaluta ytelsessperre de selv allerede har ødelagt for.

Annonse


Denne er alt som skal til for å ytelses-hacke RTX 3060 for Ethereum

Etter at NVIDIA tabbet seg ut og publiserte en driver til RTX 3060 som åpner for kryptograving med kortet, var de raske med å fjerne den igjen. Men driveren spredde seg naturligvis som ild i tørt gress da folk skjønte at de kunne bruke det populære kortet til å tjene penger likevel.

Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

NVIDIA sier at RTX 3060 er laget for spill, men at folk stadig vekk finner andre bruksområder. Det er vel og bra, men når de ikke klarer å møte etterspørselen, ønsker de at kortene som eksisterer blir brukt til det de er laget for.

Begrenser hash-raten

Derfor har de lagt inn en sperre som halverer den såkalte ‘hash-raten’, eller mengden prosessorkraft som brukes til graving.

Annonse


(Ill: NVIDIA)

I tillegg har NVIDIA laget en egen GPU, NVIDIA CMP HX, som de ønsker at gravere skal kjøpe istedet, for å lette på trykket og gjøre flere skjermkort tilgjengelige for spillere. GPUen er mer grave-effektiv og mangler HDMI-utgang.

Driver 470.05 lar deg gå forbi sperren

NVIDIA begrenser hash-raten i RTX 3060 til 21-22 MH/s, mens kortet egentlig kan levere opptil 50 MH/s. Men driver 470.05 som NVIDIA la ut ved en feil, mangler sperren.

NVIDIA lukter lunta når det kraftigste kortet ikke blir brukt til grafikk. (Ill: Hardwareluxx)

Det er vanlig blant gravere å frigjøre regnekraft ved å la et annet billig skjermkort ta seg av å drive skjermen, mens et eller flere high-end-kort tar seg av gravingen. Problemet er bare at sperren slår inn igjen, selv med 470.05.

Løsningen er like banal som den er genial

Om de kraftige kortene ikke brukes som skjermdriver er det en indikasjon for NVIDIA om at de kanskje brukes til graving. Om det i tillegg kjøres gravelignende algoritmer på kortet begrenser NVIDIA regnekraften.

For å lure driveren til å tro at den blir brukt til å drive en skjerm er alt du trenger å gjøre å sette en HDMI-‘dummy’ i skjermkortutgangen. Så enkelt kan du lure driveren til å tro at den blir brukt til å drive skjermer.

Ifølge Andreas Schilling på Twitter fikk han full uttelling så snart han puttet en liten HDMI-kobling i skjermkortet: