OPPO A72 er den mestselgende 5G-telefonen innen sitt prissegment. (Ill: OPPO)

Annonse


Nå er OPPO størst i Kina

Med annonseringen av Hasselblads samarbeid med det OPPO-eide firmaet OnePlus kommer det enda flere gladnyheter for den kinesiske telefon-giganten: Nå er de størst i Kina.

Counterpoint skiller på telefoner med og uten 5G, ettersom 5G-telefoner gir best indikasjon på salg av nye telefoner. (Ill: Counterpoint)

Med Huawei’s nedgang på mobilmarkedet etter utestengelsen fra Googles økosystem, kommer det ikke som en overraskelse at en annen produsent tar over tronen, også i Kina.

I januar gikk OPPO forbi og ble for første gang større enn Huawei

OPPOs markedsandel i Kina var på 21 prosent i januar, tett etterfulgt av Vivo på 20 prosent, mens Huawei, Apple og Xiaomi hadde 16 prosent markedsandel hver. OPPO og Vivo selger best i butikk mens Xiami gjør det best på nett.

OPPOs salg vokste med 33 prosent sammenlignet med desember og 26 prosent sammenlignet med forrige januar. 5G-telefoner sto for 65 prosent av alle mobiltelefoner solgt i Kina i siste kvartal av 2020.

(Ill: Counterpoint)

Analytikerne mener at OPPO klarte å sikre seg deler av Huaweis tapte markedsandel ved å lansere den mye solgte Reno5-serien med OPPO Reno5, Reno5 Pro og Reno5 Pro+, og den billigere A-serien som også har 5G.

Annonse


OPPO A72 5G var den bestselgende 5G-telefonen i sitt prissegment i november 2020.

I Kina er markedet for billige telefoner stort, men samtidig ønsker kineserne seg 5G. Derfor går billigmobiler med 5G godt. Nesten en tredjedel av alle 5G-telefoner som ble solgt i Kina kostet mindre enn 2600 kroner.

Mobilselskapene forventer å dra ytterligere nytte av Huaweis nedtur i 2021.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse