Endelig kan OnePlus rette opp i det eneste man har kunnet trekke telefonene for. (Ill: OnePlus)

Annonse


OnePlus 9 lanseres 23. mars med Hasselblad-kamera

Idag kl 07.00 ble det offisielt at OnePlus inngår samarbeid med svenske Hasselblad. I forrige uke fikk vi tilsendt en pakke fra OnePlus med “space ice cream” eller “cosmik” iskrem som det sto på posene.

Det vitnet om at OnePlus har noe relatert til verdensrommet i ermet. Og Hasselblad-kameraer var med da Neil Armstrong og Buzz Aldrin tok de berømte første skrittene på månen med Apollo 11 i 1969.

På OnePlus-seddelen som lå i pakken sammen med tørr-iskremen var det berømte bildet av jorden som ble tatt fra romkapselen “the Eagle” eller ørnen, kjent fra sitatet “The Eagle has landet”.

Dette og flere bilder av jordoppgangen ble tatt fra romkapselen under månelandingen i 1969. (Ill: Nasa)

Med til månen hadde astronautene et Hasselblad Data Camera med et Zeiss Biogon 60mm objektiv med blenderåpning på f/5.6. I tillegg hadde de et ekstra Hasseblad med Zeiss planar 80mm med åpning på f/2.8, som ble brukt til å ta det ikoniske bildet fra innsiden av kapselen.

Hasselblad Data Camera som ble brukt på Apollo 8, 9, 10 og 11. (Ill: Hasselblad)

Så når OnePlus sender med “Space Ice Cream” (som for øvrig smaker som en varm iskrem, bare med en helt annen konsistens) og det ikoniske bildet i en ellers karakteristisk, men tom OnePlus-boks, og når det tidligere har vært ryktet om samarbeid med kameralegenden og det kinesiske selskapet, så er symbolikken ganske tydelig.

Annonse


Det nye kamerasystemet har en Sony IMX789-sensor, støtter 12-bit RAW-bilder, 4K @ 120FPS og 8K @ 30 FPS.

Hasselblad Camera for Mobile blir å finne i den nye 9-serien til OnePlus som lanseres 23. mars

I tillegg spytter OnePlus i nesten 1,3 milliarder kroner i kamerautvikling som skal brukes over de neste tre årene.

Tidligere OnePlus-modeller har vært gode på alle områder bortsett fra kamera, hvor de ikke har ligget så fryktelig langt bak, men som oftest kommet dårlig ut mot andre flaggskip.

Om Hasselblad-optikk kan gjøre det Oppo-eide selskapet konkurransedyktige på kamerafronten blir spennende å se.

Ifølge pressemeldingen kommer samarbeidet til å utvikles kontinuerlig de nærmeste tre årene, med programvareforbedringer, fargejustering og sensorkalibrering. I tillegg vil samarbeidet utvides til flere dimensjoner i fremtiden.

“De to partene kommer til å definere teknologinormene for mobilkameraopplevelsen, utvikle innovative bildeteknikker og fortsette å forbedre Hasselblad for mobil.”

Med investeringen på 150 millioner dollar skal OnePlus bygge fire store forsknings- og utviklingssentre rundt i verden med blant annet bildelaboratorier i USA og Japan.

I tillegg lover de nye panoramakameraer med 140 graders synsfelt, “…T-linseteknikk for rask fokus og en friformslinse, som nesten eliminerer forvrengning i kantene på bilder tatt med ultravidvinkel-objektivet.”

“Idag er den viktigste dagen noen sinne for OnePlus-kameraer – og enda viktigere for OnePlus-brukere rundt i verden. Med vår langsiktige forpliktelse til å investere i mer avansert FoU og banebrytende bildeteknikk ser vi frem mot å etablere oss som en ny leder innen mobilfoto.”

Kinder Liu, COO og sjef for forskning og utvikling i OnePlus

Vi får fatt i OnePlus 9 i forkant av lanseringen og gleder oss til å teste det nye kamerasystemet.

Kilde:
OnePlus’ pressemelding
Hasselblad

Annonse


Annonse


Annonse