applessd
Mac-maskiner med Apples M1-brikkesett må bruke macOS Big Sur. Problemet er at Apples OS skriver for mye til SSD-disken.

Annonse


Apple Silicon Mac-ene kan ha et stort problem

Det ser ut til at Apple Silicon Mac-ene, altså for øyeblikket kun bestående av M1-serien i et par oppsett, spiser for mye SSD-levetid. Årsaken er at maskinene skriver for offensivt til mellomlagringsfilen på maskinen.

I verste fall kan Apple Silicon Mac-er feile på et par år

Nå er det heldigvis slik at SSD-produsentene er svært konservative når de beregner SSD-livsstid basert på skrivesykluser (en mellomlagringsfil på et OS skrives til konstant, uansett), men vi snakker her om at det i verste fall innebærer at visse M1 Mac-er, altså MacBook Air, Pro og mini, kan feile etter kun to år.

Som PC Gamer påpeker beregnes SSD-livsstid i “Total Bytes Written” som baserer seg på TB, altså hvor mange terabyte som skrives.

Du husker kanskje Spotify hadde en lignende feil for noen år tilbake.

Annonse


Typisk har en 256GB SSD ha en SSD-levetid på 150TB, noe som er rundt 30TB i året og 84GB daglig

Problemet med disse Mac-ene er at noen kunder når 15TB skrevet på under to måneder, og det er som samme blekke påpeker hele 250GB hver dag (mindre RAM = mer skriving til den lokale filen) noe som innebærer at 150TB-tallet nås på under to år om Apple ikke gjør en endring i hvordan macOS Big Sur organiserer mellomlagringsstrategien.

Vi regner med at Apple kan fikse dette ganske lett i Big Sur, og merk at det uansett ikke er slik at disker stopper å fungere om de når et visst tall over hva som er anbefalt: de kan vare mye lenger.

Kilde:
PC Gamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse