Den forrige Spotify-versjonen var elendige nyheter for SSD-disken din.
Den forrige Spotify-versjonen var elendige nyheter for SSD-disken din.

Annonse


Oppdater Spotify med en gang: Gammel versjon skrev 5 til 10 GB hver eneste time til disken din – tar kverken på SSD-er

En rekke brukere fra mange forskjellige fora meldte om at Spotify skrev gigantiske mengder til disken din, uansett SSD eller god gammeldags snurredisk.

Oppdatert, 13:50:

Spotify bekrefter at problemet er rettet i 42-versjonen som nettopp ble rullet ut til Windows og Mac.

Problemet ble dog ikke rettet før etter fem måneder.

Annonse


Kilde:
Arstechnica

Oppdatert Spotify nå!
Problemene stammer trolig, blant annet, fra database-strengen Mercury.db. Du bør undersøke i aktivetetsbehanlderen om dette fremdeles er et problem for deg, men det ser ut til at problemet er rettet i den nye Spotify-versjonen 1.0.42 (opp fra 1.0.38).

Spotify varsler ikke om ny versjon, så du må selv drepe programmet og starte det igjen for å få servert den nye versjonen som ikke dreper SSD-disken din på rekordtid.

Uvirkelige mengder data før det ble rettet
Vi leste at folk meldte alt fra 5 til 10GB i timen, og på den måten samle opp 700GB med søplefiler om programmet kjører mer enn en dag (om maskinen har så mye diskplass) med den gamle versjonen.

Ikke noe SSD-disker er glade i
Problemet er at alle moderne maskiner har SSD-disker. SSD-disker får et kortere liv om de må jobbe hele tiden.

Her er tallene fra vår MacBook 12″ etter å ha lyttet til musikk en time i går, og latt programmet ligge i bakgrunnen en dag med versjon 1.0.38:

Har du treg disk bør du vurdere å bruke noe annet enn Spotify til selskapet finner ut hva som er årsaken til at programmet skriver gigantiske mengder til disken.
Dette er tall fra den gamle versjonen. (Ill.: ITavisen)
Dette er fra den nye 42-versjonen. Merk at programmet i dette bildet ikke har spilt like mye musikk og vært oppe like lenge, men vi tror problemet er løst.
Dette er fra den nye 42-versjonen. Merk at programmet i dette bildet ikke har spilt like mye musikk og vært oppe like lenge, men vi tror problemet er løst. (Ill.: ITavisen)

Kilde:
Digitaltrends

Annonse


Annonse


Annonse