Produksjonen av made-in-India-iPads kan komme i gang så tidlig som iår. (Ill: Patrick Schneider)

Annonse


Apple vil flytte iPad-produksjonen til India

Apple driver lobbyvirksomhet hos indiske myndigheter for å gjøre det mulig å produsere iPads i India for første gang. Ifølge Reuters ønsker Apple å flytte mer og mer av produksjonen ut av Kina, for å minimere inntektstapet som følger av handelskrigen mellom USA og Kina og korona-krisen.

India heller ikke på godfot med Kina

I fjor bestemte indiske myndigheter seg for å utestenge over 200 kinesiske som de mente truet landets sikkerhet. De annonserte også at ville innføre strengere kontroll av telecom-varer.

Apple jobber nå med å spre produksjonen utover flere land og Foxconn, Apples største produsent, bygger også fabrikker i Vietnam for iPads og Macbooks.

I fjor vedtok Indiske myndigheter å bruke nesten 60 milliarder kroner på å øke smarttelefon-eksporten i landet. Statsminister Narendra Modi ønsket å skape flere arbeidsplasser. 

Annonse


Apples initiativ vil ha en prislapp på omtrent 8 milliarder kroner og strekke seg over fem år. Og prisen kan nesten tredoble seg om Apple får det som de vil. Foreløpig har ikke India infrastrukturen til å møte Apples etterspørsel.

Apple diversifisere

Apple begynte å produsere iPhones i India allerede i 2018 etter at India innførte nye importtariffer som en del av et “Make in India”-initiativ som søker å øke produksjonen i India. Forrige måned skrev Nikkei at noe av iPad-produksjonen også kan flytte seg til Vietnam i år. At Apple diversifiserer har vært kjent lenge:

Hvem som kommer til å produsere iPads for Apple i India er foreløpig uklart. Apple har tre partnere i India: Foxconn, Wistron og Pegatron. Foxconn planlegger allerede å investere en milliard dollar (8,4 milliarder norske kroner) i å utvide fabrikken sør i India hvor iPhones blir produsert.

Produksjonen av iPads i India kan begynne så tidlig som iår.

Kilde:
Reuters
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse