iphoneseindia
iPhone SE blir et viktig stykke i strategien for å lykkes i India i år.

Annonse


Apple skal flytte store deler av produksjonen fra Kina til India, meldes det

Apple ønsker en større del av Indias mobilmarked, blant annet ved muligens å flytte hele 20 prosent av den totale produksjon dit.

Ingen overraskelse at India er i fokus

Kina er som vesten et mettet mobil-marked, men det er ikke India. Utfordringen til Apple har vært å presse iPhone-prisen ned i landet – det kan de mer effektivt oppnå ved å flytte produksjonen dit.

Det er ukjent om den amerikanske presidenten har prøvd å påvirke partene direkte i løpet av våren, men det er veldokumentert at Trump ønsker et tettere samarbeid med India (han har også møtt Tim Cook flere ganger), og som alle har fått med seg har store problemer med Kina.

Apple kan bli svært viktig for Indias økonomi

Covid-pandemien er en annen faktor som påvirker, og som gjør at selskaper verden over må dele opp produksjonen slik at de ikke satser alt i et område.

Annonse
Tallet som sirkuleres er 40 milliarder dollar (412 milliarder kroner) av iPhone-produksjon i landet i løpet av de neste fem årene. Det vil gjøre Apple til Indias største eksportør.

Apple omsetter mobiler verdt 1,5 milliardar dollar i India, og mindre enn 0,5 milliarder dollar av totaltallet er lokal-produserte komponenter. For å sammenligne produserte Apple produkter verdt 220 milliarder dollar i Kina.

Kilde:
ETTech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse